MARA POMUZE 130 OVACA DNEVNO: Ona i Milun žive na na PLANINČINI, priča o njima ne ostavlja RAVNODUŠNIM (VIDEO)
Kuća na planini, Foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

NEVEROVATNO

MARA POMUZE 130 OVACA DNEVNO: Ona i Milun žive na na PLANINČINI, priča o njima ne ostavlja RAVNODUŠNIM (VIDEO)

Mara je zbog Miluna napustila gradski život i došla na surovu planinu gde zajedno žive i gaje stoku.

Objavljeno:

Već godinama Mara i Milun Aprcović potpuno sami žive na 1.500 metara nadmorske visine na Katun Ravnom, koje pripada opštini Plužina.

Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Inače, najviše vole kad su na katunu gde drže oko 150 ovaca, 8 koza, 10 krava i nekoliko junadi, objavila je pre par godina TV Crne Gore.

Planina
foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

Mari su sada 22, a udala se pre nekoliko godina i to baš mlada. Kod roditelja nikad nije radila poslove koje radi na katunu s Milunom, ali kaže da joj ništa nije teško i da voli selo.

Dodaje i da voli muziku i sluša je na mobilnom, a uveče zajedno s mužem sluša radio. Televizor nemaju na šta da priključe, a i ne treba im jer nemaju kad ni da ga gledaju.

U međuvremenu je savladala skoro sve poslove, a sve mu što zna, naučila ju je svekrva. Mara je iz jednog od susednih sela ali kod roditelja je samo čuvala ovce, od toga ništa teže.

Planina
foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

- Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se preko oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je, kaže Mara.

Jedna je od retkih devojaka koje su se u današnje vreme odlučile za težak život i rad na selu, ali ona kaže da joj jetu lepo. Njih dvoje su redak mlad bračni par koji živi na selu i od sela.

U grad, pričaju Milun i Mara, odu ponekad, kad je neki svetac i kad ima manje posla, da prošetaju, ali najviše ipak vole svoje selo jer su se tu navikli i tu im prija. Odu da ponešto kupe, da se malo druže, sednu, popiju kafu.

Planina
foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

-Ne ustaje se rano, negde oko pola sedam, ispečem kafu meni i mužu, pa oko stoke , priča Mara, koja je muzla i po 130 ovaca do jeseni, kako kaže za to joj je potrebno sat vremena. Ona takođe navodi da više voli katun od sela, a planine i stoku više čak i od mora i primorja.

(Espreso/Still.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.