LEKIĆ UPUTIO POZIV ĐUKANOVIĆU: Porasle TENZIJE nakon postupka PREDSEDNIKA CG!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/J.J. Guillen / POOL

poziv

LEKIĆ UPUTIO POZIV ĐUKANOVIĆU: Porasle TENZIJE nakon postupka PREDSEDNIKA CG!

Lekić, kojeg je stara parlamentarna većina predložila za mandatara za sastav nove vlade, naveo je da je Đukanović iako je bio upoznat sa predlogom imena mandatara, „u prepoznatljivom stilu nesagledavanja opšteg interesa

Objavljeno:

Lider Demosa Miodrag Lekić optužio je danas predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da je pokušajem zaustavljanja postupka izbora vlade grubo prekršio osnovne principe demokratije i zloupotrebio funkciju koju obavlja, i pozvao ga da to javno rasprave.

Lekić, kojeg je stara parlamentarna većina predložila za mandatara za sastav nove vlade, naveo je da je Đukanović iako je bio upoznat sa predlogom imena mandatara, „u prepoznatljivom stilu nesagledavanja opšteg interesa, već parcijalnog“ zloupotrebio funkciju koju obavlja i zaobišao volju parlamentarne većine i time produbio krizu u zemlji, preneo je portal CDM.

1 / 8 Foto: Youtube prtscr / Atlas TV Montenegro

Podsetimo, Crnogorski predsednik je 20. septembra uputio predsednici Skupštine Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata parlamenta, istovremeno saopštivši da je odbio predlog stare parlamentarne većine da prihvati Miodraga Lekića za mandatara nove vlade.

Đukanović je tada izrazio uverenje da se do nove vlade može doći jedino odlukom građana na izborima.

Bonus video:

02:05

Psihijatar dao savet roditeljima kako da izbegnu da njihova deca gledaju loš sadržaj na internetu

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.