ZBOG MASAKRA NA CETINJU UČINIO NEŠTO ŠTO MOŽE SAMO DOBAR ČOVEK: Veliki čovek se nije pokajao! (FOTO)
ilustracija, Foto: Printscreen/TV CG, Profimedia

saosećanje

ZBOG MASAKRA NA CETINJU UČINIO NEŠTO ŠTO MOŽE SAMO DOBAR ČOVEK: Veliki čovek se nije pokajao! (FOTO)

Na Tviteru se jedan muškarac oglasio povodom tragedije na Cetinju i objasnio da je svadbeno veselje odložio zbog crnih događaja

Objavljeno: 11:13h

Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati počinio je zločin kakav Crna Gora ne pamti!

Ovaj monstrum pobio je 10 ljudi, dok su njegove prve žrtve bili majka i dvojica dečaka starih osam i 11 godina. U krvavom piru Borilović je izrešetao svoje komšije, ali i ujaka koji je pokušao da ga spreči.

Borilović je prema navodima crnogorske policije ubijen sa pet hitaca, ali za sada još uvek nije potvrđeno da li su ga pogodili meci koje je ispalila policija ili meštanin Nenad Kaluđerović.

Vuk Borilović
Vuk Borilovićfoto: Facebook

Policija je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je juče u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzela pištolj koji će biti predmet daljih veštačenja.

Kaluđerović je saslušan povodom tragedije na Cetinju. Ožalošćene porodice i građani Crne Gore Kaluđerovića su proglasili za heroja koji je zaustavio krkvavi pir na Cetinju. Takođe, većina je mišljenja da Kaluđerović, ukoliko veštaci utvrde da je presudio Boriloviću, bude odlobođen optužbi za ubistvo!

Nenad Kaluđerović
Nenad Kaluđerovićfoto: Printscreen/Tviter/@MilanKrivokapi5

Žrtve su sahranjene u porodičnim grobnicama, a višestruki ubica sa Cetinja Vuk Borilović sahranjen je na tajnoj lokaciji. Građani nisu dozvolili da Borilovića porodica sahrani na Cetinju.

O tome je upoznata i Uprava policije, koja je obezbedila da se bez većih problema sprovede pogreb posmrtnih ostataka ubice. Lokacija groba se krije kako ne bi bio oskrnavljen.

Na Tviteru se jedan muškarac oglasio povodom tragedije na Cetinju i objasnio da je svadbeno veselje odložio zbog crnih događaja koji su se dogodili tik pred svadbu. Njegove reči dirnule su mnoge! Inače, nakon tragedije Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost u celoj državi.

"Pored višemesečne organizacije svadbe, zbog događaja na Cetinju odložio sam istu. Ostao sam bez kuma na svadbi, jer je morao da se vraća u Englesku, propao mi je medeni mesec u Egipat, dosta gostiju je otkazalo dolazak. I ni u jednom trenutku nisam zažalio zbog moje odluke", naveo je i dotakao se herojskog čina Nenada Kaluđerovića zvanog Neno:

"Ova tragedija je potresla čitavu državu i na nama je da ispoštujemo žrtve i njihove porodice koliko god je to moguće! Crna Gora je tužna, ali i ponosna na jednog čoveka, na Nena Kaluđerovica koji je svetla tačka u ovom crnom danu na Cetinju", napisao je muškarac na Tviteru.

Ispod ove objave nizali su se komentari ljudi koji su iskazali svoje poštovanje obzirom da je muškarac odlučio da sve što mu je bilo bitno otkaže kako bi pokazao saosećanje sa porodicama žrtava ubijenih na Cetinju. Ovo su samo neki od komentara:

- Ti si čovek i patriota! Svaka čast! Tebi i tvojoj budućoj supruzi puno zdravlja, sreće i dece! Sve ti cvetalo!

- Odrekli ste se nečega veoma važnog i velikog za Vas, jer je to u tom trenutku bilo ispravno. To je zato što ste Vi, Gospodine, Čovek.

- Svaka vam čast i neka vam je sve srećno i berićetno u zajedničkom životu.

- Veliki čoveče naklon do poda, neka te uvek sreća prati i da sve što poželiš ostvariš.

Podsetimo, načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbednosti Podgorica Srđan Korać izjavio je na TV Vijesti da se saslušavaju svedoci, kao i da će biti obavljen veći broj veštačenja u Kliničkom centru.

1 / 6 Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

- Uviđajni postupak je u toku, po nalogu tužioca biće sproveden veliki broj veštačenja - naveo je Korać.

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete".

Korać je poručio da će biti preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za pocinjeni zločin.

- Očekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin - istakao je Korać.

Cetinjanin Vuk Borilović (34) pre počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, prenosi Kurir. Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

Planirao zločin

"Pre nego što je pobio nevine ljude i decu među njima, Vuk je otišao u crkvu i pomolio se bogu. Potom je uzeo pušku i krenuo je da ubija, na kraju je zaustavljen nakon pucnajve u kojoj su učestvovali policajci i meštanin Nenad Kaluđerović", kaže izvor i dodaje:

"Sumnja se da je zločin isplanirao jer je prethodno sklonio svoju ženu i troje dece van Cetinja. Takođe je pripremio lovačku pušku i čak dva redenika municije, a onda je krenuo redom da ubija po kućama. Iako je morao da ubacuj nove metke on je to radio brzo i rutinski skoro sat vremena. Upucao je tako 16 osoba, a ispalio više od 100 hitaca, na kraju i u policiju i u kola Hitne pomoći. Njegova porodica je prema priči meštana jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju."

"Borilovići godinama i idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badnjak ispred manastira. Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gde će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje dece", pričaju očajni Cetinjani.

1 / 6 Foto: Facebook

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle reši misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

"Vuk je u porodičnoj kući imao video-nadzor kako unutra, tako i spolja. Celo dvorište je pokriveno kamerama koje su policajci odneli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve", kažu meštani.

Kako je saopštila crnogorska policija, Borilović je imao dosije i nedavno je nepravosnažno osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

"Borilović je u mladosti imao četiri ili pet prijava za nasilniko ponašanje, a poslednji put je pre nekih šest meseci, prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L.", prenosi crnogorski Dan i dodaje: "Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u naselje Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem njegovu kuću."

Kako pišu crnogorski mediji M. L. je nakon toga prijavio Borilovića koji je potom odveden u policiju.

"Borilović je u julu ove godine osuđen i naložena mu je mera nošenja nanogice zbog ovog krivičnog dela", piše Dan i dodaje da se Borilović žalio na ovu presudu i da nije bila pravosnažna.

Čudno se ponašao

Kako su meštani Cetinja ispričali, on je poslednjih meseci bio čudan, sumnjao je da mu vračaju i da ga komšije potkradaju.

"Petnaest dana pre zločina, upao je u komšijinu kuću, kršio i lomio", rekli su meštani. Podsetimo, kolege Vuka Borilovića su rekle da je on "više od pet godina radio u Nacionalnom parku."

"Bio je šef službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka, postavljanje mobilijara... Bio je radan i vredan čovek, ali u poslednje vreme je bilo upadljivo, da se povukao, bio je kao usamljeni vuk. Došao bi na posao, uradio bi šta treba, a onda bi se osamio, distancirao se od kolega. Bio je kolega i drug da sve u životu pomogne onome koga je voleo, a koga nije voleo - to mu se videlo", rekao je kolega za podgoričku Pobjedu i dodao da se Boriloviću verovatno pomračio um.

Žrtve
Žrtvefoto: printscreen/twitter/babamandrak

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najpre svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Bonus video:

01:41

Cetinje, pokrivanje sa uvidjaja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.