NOVI HOROR DETALJI MASAKRA NA CETINJU UPRAVO SU ISPLIVALI: Pominje se crna magija, Vuk je jednu stvar stalno radio!
Vuk Borilović, Foto: PRIVATNA ARHIVA/INSTAGRAM/SCREENSHOT/

tuga

NOVI HOROR DETALJI MASAKRA NA CETINJU UPRAVO SU ISPLIVALI: Pominje se crna magija, Vuk je jednu stvar stalno radio!

Vuk Borilović (35) je s lovačkim karabinom započeo krvavi pir u 15.30 časova u naselju Medovina na Cetinju. Do 16.30 oduzeo je 10 života, da bi mu na kraju presudio komšija

Objavljeno:

Vuk Borilović (35) sa Cetinja u petak u popodnevnim časovima u naselju Medovina kod Vladinog doma ubio je hicima iz lovačkog karabina 10 svojih komšija, među kojima je dvoje dece, dok je šestoro ranio. Njemu je ubrzo nakon toga presudio sugrađanin Neno Kaluđerović kako bi sprečio dalje krvoproliće. Dan nakon zločina čitav region je i dalje u šoku jer je ovo najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore.

Borilović je krvavi pir započeo u 15.30 časova, a trajao je čitav sat. Navodno, on je najpre ubio maloletnike Milana (11) i Mašana Martinovića (8), koji su se skrivali iza vrata kuće ubice u kojoj su s majkom Natašom (35) živeli kao podstanari.

Rafal kroz prozor

Sumnja se da je u njih pucao kroz prozor, a potom nekoliko hitaca ispalio i u njihovu majku, koja je kasnije preminula u bolnici. Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njenog muža Miloša i rekao mu: „Pobio sam i tvoju i moju familiju.“

Nekoliko trenutaka kasnije pred kućom se pojavio Milan Mitrović (37), kum porodice Martinović, koji je došao da ih obiđe. Međutim, Borilović je i njega likvidirao.

Masakr se potom nastavio na ulici. Borilović je s lovačkim karabinom izašao i ubio svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga urazumi.

Metkom ućutkao ujaka

Ujak ubijenog Gorana potom je objasnio za medije kako su pregovori tekli.

- Rekao sam Goranu da ne ide. Da sačeka pet minuta i da će proći. Ipak, on je prišao Vučku i rekao mu: „Stani, Vučko, stani!“, ali mu je on odgovorio: „A što si ti došao? Ko te poslao? Što stani?“, nakon čega ga je ubio - priča rođak jedne od žrtava.

Čudom preživeli

Potom je bivalo sve gore. Pomahnitali Cetinjanin u komšijskoj kući izrešetao porodicu Drecun - Danicu (74) i njenog supruga Dimitrija (81), dok je teško ranio njihovog sina Aleksandra (32). Po izlasku iz kuće, na pragu, ubio je i njihovog sina Rajka (56), koji je bežao pokušavajući da se spase. U drugom domu likvidirao je i sugrađanke Danijelu Radunović (51) i Aleksandru Radunović (52). I posle desetoro mrtvih, ubica nije stao.

Teško je ranio policajca Ljubišu Maksimovića, koga je metak pogodio u glavu, kao i sugrađane Slavicu Zvicer (66), Filipa Đurkovića (33), Milevu Ramadanović (76) i Darinku Čelebić (88). Sve se događalo u krugu od 80 metara.

Vuk Borilović
foto: Facebook

Kraj zla

Po dolasku Hitne pomoći, Borilović lekarima nije dozvolio da priđu ranjenima i ukažu im pomoć. Potom mu je presudio Neno Kaluđerović, čija je porodica navodno takođe bila ugrožena. Sumnja se da je u Borilovića ispalio pet metaka. Nezapamćeni masakr zvanično je završen u 16.30 časova, kada je telo ubice palo pored garaže, nedaleko od njegove kuće.

Isplanirao zločin: Ženu i decu poslao u drugi grad

Vuk Borilović je nekoliko dana pre masakra, kako prenose crnogorski mediji, suprugu i četvoro dece navodno odvezao u jedan grad na Crnogorskom primorju, da bi se potom vratio u rodno Cetinje.

- Očito je u svojoj glavi već osmislio zločinački plan - rekao je izvor medija.

Umislio da mu je bačena crna magija

Kolege Vuka Borilovića pričale su da je poslednjih nekoliko meseci bio izuzetno povučen, da je malo s kim razgovarao na poslu. On je bio zaposlen u Nacionalnom parku Lovćen.

- Ponašao se čudno, bio je paranoičan. Oko 15 dana pre zločina napao je i jednog komšiju i lomio mu stvari po kući. Umislio je da su mu komšije bacile crnu magiju - pričaju kolege ubice.

Zver je ubila decu koja su se igrala s njegovom

Prve komšije Borilovića šokirane su zločinom i nemaju reči utehe za porodice ubijenih.

- Nadvilo se neko zlo nad Cetinjem! Svi smo pognute glave. Zver je ubio i decu. Nema opravdanja. Sve su to ljudi s kojima godinama delim i dobro i zlo. Prvo je ubio decu. Pa kome su ona bila kriva? Ta ista deca igrala su se s njegovom. I baš njegova deca sada pitaju kada će kući kako bi se družili s njima. Kakva je to sudbina? - pitaju se Cetinjani.

Brat mu se ubio pre 15 godina

Kako su ispričali Cetinjani, jedna tragedija već je zadesila porodicu Vuka Borilovića.

- Njegov brat se ubio pre 15 godina, kada je bio mladić. To je ostavilo veliki trag ne Vuka i na ostale članove njegove porodice - kažu meštani.

Danas sahrana žrtava

Prema pisanju crnogorskih medija, 10 žrtava masakra biće sahranjeno najverovatnije danas na lokalnom groblju na Cetinju. Tačni termini pokopa i komemorativne sednice biće naknadno saopšteni.

Trodnevna žalost

Vlada Crne Gore je u petak donela odluku da povodom nezapamćene tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba, a šest povređeno proglasi trodnevnu žalost.

Dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13, 14. i 15. avgust 2022. godine.

Vuk Borilović, Cetinje
foto: Facebook

Jedan ranjeni životno ugrožen

Iz Kliničkog centra u Crnoj Gori saopšteno je da su na lečenju trenutno četiri pacijenta.

- Prvi pacijent je trenutno stabilan, van životne opasnosti i smešten je na Klinici za neurohirurgiju. Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut. Ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša. Životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici - saopšteno je iz KCCG.

Oni navode da treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na merama dalje intenzivne terapije i monitoringa, i takođe je smešten u intenzivnoj jedinici.

- Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice - rekli su iz KCCG.

Sveti Petar Cetinjski zabranio ime Vuk

Korisnik Fejsbuka po imenu Veljko juče je objavio poruku koje je mnoge ostavila bez teksta, a tiče se imena Vuk.

„Valja znati da je Sveti Petar Cetinjski u svoje vreme zabranio tim starim i uglednim porodicama Borilović i Martinović iz Bajica, poviše Cetinja, zbog brojnih krvnih osveta i bratskih zala i obraza, da svojim naslednicima daju imena Vuk i Martin. Ovaj Vuk sa Cetinja je treći koji tragično završava život. Moraće Crnogorci, ako misle na sebe i budućnost svoje dece, da se vrate svetinji, svojim izvorištima, zavetima, amanetima i poukama naših mudraca, velikih duhovnika i narodnih učitelja - Svetome Petru, Njegošu, mitropolitu Amfilohiju“, napisao je Veljko.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.