NOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU U CRNOJ GORI TOKOM SEZONE: Turisti, obratite PAŽNJU, evo kada stupaju na SNAGU!
Crna Gora, Foto: Profimedia

PROMENE

NOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU U CRNOJ GORI TOKOM SEZONE: Turisti, obratite PAŽNJU, evo kada stupaju na SNAGU!

Saobraćaj za ovu vrstu vozila zabranjuje se svakog dana u vremenskom periodu od 17:00 do 22:00 časova na delovima magistralnih puteva

Objavljeno: 14:09h

U Crnoj Gori na snagu uskoro stupa zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona od 17 do 22 časa tokom letnje turističke sezone.

Naime, od 1. jula do 1. septembra 2022. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Saobraćaj za ovu vrstu vozila zabranjuje se svakog dana u vremenskom periodu od 17:00 do 22:00 časova na delovima magistralnih puteva:

M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo - auto-put),

M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac,

M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin,

M-2.3, Podgorica – Cetinje - Budva.

- Usled očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet i saobraćaj ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, u periodu od 1. jula do 1. septembra 2022. godine na pomenutim delovima magistralnih puteva - navodi se u saopštenju.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ova odredba se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

- Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na deonici iz tačke 2 ne odnosi se ni na vozila za prevoz opasnih materija na delu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mestu Lipci - dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.