ŠAKOVIĆ JE RETKO IZLAZIO IZ KUĆE, KORISTIO JE SAMO BLINDIRANE AUTOMOBILE: Ovo je radio NEPOSREDNO pred UBISTVO!
Milić Minja Šaković, Foto: Youtube/PrintScreen/Vijesti Online

detalji

ŠAKOVIĆ JE RETKO IZLAZIO IZ KUĆE, KORISTIO JE SAMO BLINDIRANE AUTOMOBILE: Ovo je radio NEPOSREDNO pred UBISTVO!

Specijalno državno tužilaštvo vodilo je i uviđaj nakon što je Milić Minja Šaković, 15. decembra 2020. godine, ostao bez blindiranog audija

Objavljeno:

Zbog višegodišnjeg rata "škaljarskog" i "kavačkog" klana Šaković je, kažu upućeni, bio veoma oprezan. Retko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja

Milić Minja Šaković u policijskim dokumentima važio je za visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" ali i vođu podgoričkog ogranka, koji je u poslednjih nekoliko godina bio nekoliko puta na meti ubica iz suparničkog klana. Šaković je sinoć 20 minuta pre ponoći ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi.

Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo nakon što su mu ubice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u kafeu "Auto Zete" u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil.

Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata. Šaković je tog dana preživEo, najvjerovatnije, zahvaljujući bratu Marku Šakoviću, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Policija je početkom marta 2021. godine uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, kojoj se na teret stavlja planiranje ubistva Milića Minje Šakovića. Specijalno državno tužilaštvo veruje da su sprečili grupu da ubiju Šakovića, a u kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja likvidacije istražitelji su pronašli više njegovih fotografija - sa prozora porodične kuće u Zagoriču, dvorišta.

SDT i policija veruju da su članovi grupe planirali da iz obližnjeg iznajmljenog stana iz snajpera ubiju Šakovića, vrebali trenutak da pucaju kada izađe u dvorište svoje kuće u Zagoriču, a nakon toga pobegnu manjim automobilom i zapale ga na periferiji grada.

Milić Minja Šaković
foto: Youtube/PrintScreen/Vijesti Online

Specijalno državno tužilaštvo vodilo je i uviđaj nakon što je Milić Minja Šaković, 15. decembra 2020. godine, ostao bez blindiranog audija. Lažni kupci su mu tada ukrali automobil i umesto nekoliko desetina hiljada evra, kako je bio dogovor, ostavili falsifikovani pasoš. Taj slučaj je u rukama SDT-a, zbog osnova sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju.

Šaković je polovinom decembra 2017. godine, dva meseca nakon što je preživeo ranjavanje, prijavio policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira.

Šaković jurio čoveka koji je navodno došao da ga likvidira

Tada je snimak sa nadzornih kamera dostavio CB Podgorica, a na kojem se vidi muškarac, maskiran fantomkom, rancem na leđima kako se šunja oko njegovog doma. Zbog višegodišnjeg rata "škaljarskog" i "kavačkog" klana Šaković je, kažu upućeni, bio veoma oprezan. Retko je izlazio iz kuće, a koristio je samo blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja, pišu podgoričke Vijesti.

Ubio kao maloletnik

Milić Minja Šaković kao maloletnik ubio je krajem avgusta 2005. godine u Zagoriču Podgoričanina Miroja Baošića (26). Tada je Šaković sa svojim bratom Markom (19) sakriven u žbunju čekao Baošića is­pred njegove ku­će u tom naselju, a potom zapucao zbog čega je mladić preminuo pola sata kasnije u Kliničkom centru u Podgorici. Zbog ubistva Baošića, maloletni Šaković je osuđen na 10 godina ali mu je kazna kao maloletniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine. Njegov brat Marko Šaković osuđen je na 12 godina, ali je i ta robija kasnije smanjena. Motiv za ubistvo Baošića bile su razmirice sa Markom Šakovićem, sa kojim je imao nekoliko vatrenih obračuna.

U obračunu njih dvojice, 19. ju­la 2004. godine, Miroje Baošić je pucao u glavu Marku Šakoviću i teško ga povredio. Krivično veće tadašnjeg sudije Višeg suda Gorana Velimirovića, osudilo je Baošića na četiri godine zatvora. I tom obračunu prethodio je vatreni obračun u kojem je Marko Ša­ko­vić, tada kao maloletnik, 25. mar­ta 2003. go­di­ne u cen­tru Pod­go­ri­ce, ranio Baošića ali i slučajno ženu, koja je u blizini prodavala cveće.

1 / 5 Foto: Profimedia

Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj. Brat od strica Šakovića, Miloš Šaković (31) ubijen je 31. marta 2018. godine u samom centru Podgorice dok je sedeo u lokalu "Forum". U napadu je stradao i slučajna žrtva Radivoje Jovanović (42), koji je sedeo za susednim stolom kada je maskirani ubica zapucao.

Dovođen u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića?

Za Milićem Šakovićem beogradska policija je tragala zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je usmrćen nakon što su ga ubice pratile, 13. oktobra 2016. godine u Beogradu. Šaković je privođen i tada je policija, u specijalnoj pregradi njegovog blindiranog vozila, pronašla dva repertirana pištolja sa po 15 metaka. Međutim. Posle saslušanja je pušten na slobodu, jer je njegov drug izjavio da pištolji pripadaju njemu.

Pucao na Stupara i Radonjića?

Ubijeni Milić Minja Šaković uhapšen je 7. februara 2019. godine u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog kriminalnog klana. Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe škaljaraca Jovan Vukotić i kasnije ubijeni Igor Dedović. Šaković je nakon hapšenja pred tužiocem i sudijom za istragu tvrdio da u noći kada je pucano na Vojina Stupara i Miloša Radonjića, nije bio u Kotoru.

1 / 7 Foto: Profimedia

Tužilaštvo je sumnjalo da je te noći Dedović, koji je ubijen u Atini, bio za upravljačem “BMW-a” kojim su on, Vukotić i Šaković preprečili put Stuparu i Radonjiću i pucali u njih. Prema tužilačkom aktu pištolj je prvi potegao i zapucao Vukotić, nakon čega su, u trenutku kada su Stupar i Radonjić izašli iz vozila i krenuli da beže, iz “BMW-a” izašli Dedović i Šaković “koji su držali pištolje NN marke, kalibra 7,65, nakon čega su sva trojica ispalili više projektila u pravcu oštećenih”.

Zbog tog pokušaja ubistva Šaković je pola godine bio u pritvoru.

Bonus video:

17:58

VECERNJI DNEVNIK 17.06.2022.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.