ODBIJENA ŽALBA VESNE MEDENICE: Dogovarala PRESUDE u određenim slučajevima sa sinom!
Miloš i Vesna, Foto: SCREENSHOT YOUTUBE/ VIJESTI ONLINE, YOUTUBE PRTSCR / VIJESTI ONLINE

slučaj medenica trese crnu goru

ODBIJENA ŽALBA VESNE MEDENICE: Dogovarala PRESUDE u određenim slučajevima sa sinom!

Petrović je objasnio da mu je najpre traženo 15 odsto od dobijene vrednosti spora, uključujući i kamatu

Objavljeno:

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbu na odluku kojom jenekadašnjoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produžen pritvor za još dva meseca.

U obrazloženju, Apelacioni sud navodi da iz telefonskih razgovora njenog sina Miloša Medenice prozilazi da je sa majkom dogovarao presude u određenim slučajevima. Sud pominje iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića, koji je detaljno ispričao kako je dao novac da bi dobio jedan sudski spor, koji je na kraju izgubio.

1 / 4 Foto: SCREENSHOT YOUTUBE/ VIJESTI ONLINE, YOUTUBE PRTSCR / VIJESTI ONLINE

Da je Medenica bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš, proizilazi iz prikupljenih dokaza, među kojima su i transkripti telefonskih razgovora.

Osim komunikacija, u obrazloženju rešenja kao dokaz navodi se i odbrana okrivljenog Petrovića, koji je priznao da je dao novac da bi dobio jedan sudski spor u koji je bila uključena njegova porodična firma "Cijevna komerc".

- To je, objasnio je tokom odbrane, uradio po preporuci kumova Popovića, vlasnika firme "Fab lajv", koji su mu saopštili da su u sudskim sporovima koje su oni vodili izdejstvovali odluke u svoju korist, nakon što su Milošu Medenici dali novac.

Petrović je objasnio da mu je najpre traženo 15 odsto od dobijene vrednosti spora, uključujući i kamatu, a kasnije, s obzirom da je odmah dao pristanak, uvećali su zahtev tražeći 15 odsto od vrednosti spora i 50 posto od iznosa kamate.Sve pregovore po direktivi Miloša Medenice, vodio je Nikola Raičević, koji je u bekstvu.

Kad je saznao da sudska odluka nije doneta u korist njegove firme, Petrović je nastavio sa aktivnostima kako bi se naplatio u skladu sa dogovorom da mu Medenica vrati duplo više nego što mu je Petrović.

Apelacioni sud navodi da je neophodno saslušati bivše i sadašnje sudije Vrhovnog suda, kojima je Medenica duže vreme bila predsednica, a oko njenog interesovanja za sporne slučajeve.

Protiv Medenice odnosno Vrhovnog suda krivičnu prijavu podnela je I podgorička kompanija "Temple’s glory", sumnjajući da su izgubili spor protiv slovenačke firme "Petrol" zahvaljujući uticaju nekoga iz tadašnje Vlade Duška Markovića na Vrhovni sud.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.