ABAZOVIĆ NA SASTANKU SA MAKEDONSKIM PREDSEDNIKOM: „Želimo saslušati argumente u vezi Otvorenog Balkana"
Dritan Abazović i Dimitar Kovačevski, Foto: Profimedia

otvoreni balkan

ABAZOVIĆ NA SASTANKU SA MAKEDONSKIM PREDSEDNIKOM: „Želimo saslušati argumente u vezi Otvorenog Balkana"

Abazović je naglasio da je dobrosusedska politika jedan od kamena temeljaca crnogorske spoljne politike i da upravo iz tog razloga Crna Gora učestvuje kao posmatrač

Objavljeno:

Sastanci u Ohridu pomoći će državama regiona da se približe u pronalaženju zajedničkog jezika i unaprede politički i ekonomski dijalog, konstatovano je tokom sastanka predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsednika Vlade Republike Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog na marginama Samita Inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu.

„Želimo saslušati argumente u vezi Otvorenog Balkana i odgovorno se prema njima poneti, u skladi sa nacionalnim interesima naše države“, ocenjeno je na sastanku, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Abazović je naglasio da je dobrosusedska politika jedan od kamena temeljaca crnogorske spoljne politike i da upravo iz tog razloga Crna Gora učestvuje kao posmatrač, nastojeći da pruži dodatnu vrednost pomirenju i unapređenju saradnje u regionalnim okvirima.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Zahvalivši se odazivu premijeru Crne Gore, predsednik Vlade Makedonije Kovačevski je istakao da Open Balkan nije napravljen za političare, već za građane i kompanije država Zapadnog Balkana.

„Sagovornici su se saglasili da odnosi dve države mogu da posluže kao primer dobrosusedskih i prijateljskih odnosa na Zapadnom Balkanu koji teži pomirenju i evropskoj integraciji“, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

04:13

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Marić stao u odbranu profesora sa Arhitektonskog fakulteta ADVOKATICU JE OVO ŠOKIRALO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.