ĐUKANOVIĆ ODBIO DA POTPIŠE ZAKON!
Milo Đukanović, Foto: Profimedia

zakon

ĐUKANOVIĆ ODBIO DA POTPIŠE ZAKON!

Đukanović je poručio da su te odluke stupile na snagu danom donošenja i da su "integralni deo pravnog poretka države"

Objavljeno:

Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje Skupštini Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravii, kojima se odlažu izbori u više crnogorskih opština.

Taj zakon usvojen je juče u crnogorskom parlamentu, a za razlog hitnosti stupanja na snagu Zakona danom objavljivanja u Službenom listu glasalo je 45 poslanika, dok ih je 16 bilo protiv.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović u dopisu navodi da je ranije, u skladu sa utvrđenim ustavnim prerogativima, "dosledno sledeći važeće pravne akte i valjano ceneći precizno definisane zakonske rokove", doneo odluke o raspisivanju izbora za odbrnike u Skupštini Glavnog grada Podgorica i skupštinama opština kojima u junu i julu ove godine ističe mandat, kao i odluke o raspisivanju prevremenih izbora za odbornike u skupštinama opština Budva i Tivat, koje je prethodno raspustila Vlada Crne Gore.

Đukanović je poručio da su te odluke stupile na snagu danom donošenja i da su "integralni deo pravnog poretka države".

1 / 4 Foto: Profimedia

"Želeo bih da ukažem da bi se donošenjem Ukaza o proglašenju ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsednika Crne Gore saglasno njegovom tekstu i dejstvu, moglo otvoriti više bitnih pravnih pitanja, odnosno nedoumica, koje nastaju u karakterstičnim političkim situacijama, uz pretpostavljenu refleksiju na polje crnogorskog ustavnog sistema i postulata ustavnog prava uopšte", napisao je Đukanović.

Bonus video:

14:31

SELJAK NA SUDU DOBIO SRPSKOG KRALJA Istoričar otkrio nepoznate detalje NISU SRBI SAMO ZBOG VELIKOG RATA POŠTOVALI PETRA PRVOG

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.