CRNOGORSKA VLADA IMENOVALA NOVOG DIREKTORA OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!
Savo Kentera, Foto: Printscreen/Youtube/MINA

IZBOR

CRNOGORSKA VLADA IMENOVALA NOVOG DIREKTORA OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!

Direktor Agencije bira se na period od pet godina, odgovoran je Vladi, ne može biti član političke stranke niti politički delovati

Objavljeno:

Vlada je imenovala predsednika Atlantskog saveza Crne Gore Savu Kentera za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Premijer Dritan Abazović razrešio je na današnjoj sjednici Vlade dosadašnjeg direktora ANB Dejana Vukšića.

Protiv imenovanja Kentere bili su ministri Vladimir Joković, Aleksandar Damjanović, Marko Kovač, Dragoslav Šćekić, Vasilije Lalošević i Miomir Vojinović.

Prema zakonu o ANB, premijer predlaže direktora te ustanove, a Vlada ga imenuje nakon što Skupština da mišljenje o njemu.

Direktor Agencije bira se na period od pet godina, odgovoran je Vladi, ne može biti član političke stranke niti politički delovati.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ministri finansija i pravde Aleksandar Damjanović i Marko Kovač ranije su zatražili dodatne konsultacije na današnjoj sednici Vlade pre glasanja o predlogu za imenovanje v.d. direktor.

“Vijestima” je ranije objašnjeno da će rasprave na sednicama Vlade u vezi sa poverljivim informacijama i poverljivim podacima biti zatvorene za javnost.

Bonus video:

11:15

Slavko Banjac se vraća na scenu

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.