CRNA GORA BRUJI O OVOJ PLJAČKI: Upali sa kačketima i pokrali satove, ali poenta je kako su to uradili
Foto: Profimedia

KAKVA PLJAČKA

CRNA GORA BRUJI O OVOJ PLJAČKI: Upali sa kačketima i pokrali satove, ali poenta je kako su to uradili

U trenutku dok je jedan izlog u kojem su se nalazili satovi marke “Hublot“

Objavljeno:

Više državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv troje svojih državljana N. T, H. D. i H. Š. zbog sunje da su počinili razbojničku krađu u prodavnici ekskluzivnih satova u luksuznom naselju Porto Montenegro.

Pljačka se dogodila 9. decembra prošle godine u podne.

T. N. i Š. H. su, ističe se u optužnici, maskirani sa kačketima na glavama i maskama došli do jedne juvelirnice. Predstavili su se kao kupci, tražeći od radnice da otključa izloge gde su se nalazili skupoceni satovi.

- U trenutku dok je jedan izlog u kojem su se nalazili satovi marke “Hublot“, čija vrednost je okrivljenima bila poznata, ostao otvoren, T. N. je pitao Š. H., “'oćemo li“. Onda je Š. H. radnici zapretio tako što je izvadio pištolj i uperio ga u njenom pravcu - navodi se u optužnici.

T. N. je radnicu, dodaje se, jednom rukom snažno stisnuo za ruke i telo, a drugom joj je zatvorio usta, gurao je i vukao.

- Za to vreme je okrivljeni Š. H. oduzeo i prisvojio 11 satova marke “Hublot“, vrednosti preko 66,677 evra, vlasništvo oštećenog D. K., i stavio ih u već pripremljenu torbu - ističe se u optužnici, prenosi CDM.

Za to vreme ih je D. H. čekao u vozilu, pa su nakon pljačke njih trojica pobegli.

D. H. je, dodaje se u optužnici, dogovorio prodaju satova sa za sada neidentifikovanim licem, a okrivljeni T. N. sledećeg dana tom za sada neidentifikovanom licu predao satove i od njega na ime prodaje uzeo deo dogovorenog novca u iznosu od 30.000 evra.

Taj novac su, ističe se u optužnici, planirali da podele na jednake delove, dok je ostatak trebalo da dobiju naknadno.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.