MEDENICA POKUŠALA DA SE UBIJE, NJEN SIN NAPLAĆIVAO ODLUKE VRHOVNOG SUDA CG? Isplivali šok detalji!
Vesna medenica, Foto: Printscreen/Youtube/Vijesti online

Uhapšena bivša predsednica

MEDENICA POKUŠALA DA SE UBIJE, NJEN SIN NAPLAĆIVAO ODLUKE VRHOVNOG SUDA CG? Isplivali šok detalji!

Vesna Medenica je iz bolničkog kreveta privedena u Viši sud, a pored policije koja ju je pratila, u pratnji su bili medicinska sestra i lekar Sreten Kavarić

Objavljeno:

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica osumnjičena je da je u najmanje dva slučaja, navodno, uticala na sudije tog suda da donesu odluku, za šta je, prema izvorima Vijesti.me, njen sin Miloš dobio oko 300.000 evra.

Prema istim informacijama, reč je o dve revizije na osnovu kojih su oni u čijem slučaju je intervenisala bili u minusu za 400.000 i 600.000 evra.

Žalba na rešenje

Ovo je "Vijestima" rekao sagovornik uključen u istragu, uz obrazloženje da je Miloš Medenica za uslugu tražio 30 odsto dobiti.

Vesni Medenici, njenom bivšem telohranitelju - policajcu Miloradu Medenici, Luki Bakoču, Vasiliju Petroviću i službenici Uprave prihoda i carina Ivani Kovačević određen je sinoć pritvor do 30 dana.

Takvu odluku donela je istražni sudija Višeg suda Suzana Mugoša posle šestočasovnog veća.

Kako prenose „Vijesti” iz istrage, policija je, čekajući odluku Mugoše, izvršila pretres kuća dvojice uhapšenih po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Branilac Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović, najavio je da će uložiti žalbu na odluku istražnog sudije. To će učiniti i Petrovićev branilac, advokat Danilo Mićović.

– Po rešenjima istražnog sudije, svi osumnjičeni su upućeni u Istražni zatvor u Spužu.

Njima je određen pritvor do 30 dana, na osnovu pritvora, radi uticaja na svedoke u slučaju puštanja na slobodu.

U ime svog branjenika podneću žalbu na odluku sudije - rekao je advokat Begović.

On je objasnio da će lekari doneti odluku da li će Medenica ići u zatvor u Spužu ili će biti hospitalizovana.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Negiranje pred sudijom

Vesna Medenica je iz bolničkog kreveta privedena u Viši sud, a pored policije koja ju je pratila, u pratnji su bili medicinska sestra i lekar Sreten Kavarić.

Medenica je prvi put ušla u zgradu sa lisicama na rukama i sela na optuženičku klupu. Plakala je pred bivšim prijateljem, sudijom Mugošom, kome je rekla da godinama živi sa sinom koji je zavisnik od psihoaktivnih supstanci.

Tvrdila je i da nije počinila nijedno od krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret – stvaranje zločinačke organizacije i nedozvoljen uticaj.

Nakon saslušanja vraćena je u Klinički centar Crne Gore, gdje će je čuvati zatvorska policija.

I ostali osumnjičeni su pred sudijom negirali da su počinili krivična dela.

Specijalni tužioci u istrazi protiv kriminalne grupe okupljene oko Vesne Medenice i njenog sina Miloša imaju dva svedoka saradnika.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj status imaju M. P. i njegov brat od strica B. P. iz Zete, koji su se sa specijalnim tužiocima dogovorili da se izjasne o krivici.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Vredno zemljište

Ovu informaciju nisu zvanično saopštili Specijalno državno tužilaštvo i Uprava policije. Branilac Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović, rekao je da ne zna da bilo koji svedok ima povlašćeni status.

Izvor “Vijesti” je rekao da je M. P. prije desetak dana umalo iscrtao šemu davanja i uzimanja mita istražiteljima, a ispričao im je i u kojim sudskim predmetima je donesena plaćena odluka.

SDT je nezvanično saopštio da će narednih dana odlučivati o statusu braće P., odnosno da li će samo potpisati sporazum o priznanju krivice, ili će im biti dodijeljen status svedoka saradnika.

Sagovornik se osvrnuo na istragu objasnio je da je Medenica "na kafi" rekla sudijama koje odluke treba doneti u reviziji sudskih presuda za koje je zainteresovan njen sin.

- Ponavljaju se dva imena, ali je pitanje da li su ubrzali odluke zato što se Medenica interesovala za njih, ili su znali šta rade - rekao je sagovornik. On je dodao da istražitelji sada moraju da provere sve te odluke.

Navodno, u jednom slučaju se radilo o vraćanju izuzetno vrednog zemljišta.

Van životne opasnosti

“Vijesti” su objavile da istražitelji sumnjaju da se Medenica “počastila” sa tri stana zbog uticaja na odluke u pojedinim sudskim predmetima.

List je iz više nezvaničnih izvora potvrdio da na crnogorskom primorju postoje nekretnine koje je navodno stekao dugogodišnji predsednik Vrhovnog suda i bivši vrhovni državni tužilac Crne Gore.

Vesna Medenica
Vesna Medenicafoto: Printskrin/Youtube/TVVIJESTI PODGORICA

Takođe, kako su prenele crnogorske "Vijesti", Vesna Medenica pokušala je da izvrši samoubistvo nakon što se povredila staklom.

Isti izvori za ovaj medij rekli su da je van životne opasnosti.

Rane koje je Medenica sebi zadala bile su površne ogrebotine, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, zatvorska policija je u srijedu, 20. aprila, nešto prije 23 sata sprovela Medenicu do toaleta, nakon čega se ona zaključala u toj prostoriji i razbila ogledalo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.