OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ O HAPŠENJU VESNE MEDENICE!
Milo Đukanović, Foto: Profimedia, Printskrin/Youtube/TVVIJESTI PODGORICA

PREDSEDNIK CRNE GORE

OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ O HAPŠENJU VESNE MEDENICE!

Dodao je da se svakom pojedincu mora obezbediti pravo na dostojanstvenu odbranu

Objavljeno: 14:27h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas odgovarajući na pitanja studenata tokom diskusije na temu "Crna Gora nakon raspada SFRJ - dostignuća, izazovi i perspektive'' na Pravnom fakultetu u Podgorici da "ne komentariše" hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ali "ne zato što beži".

„Dozvolimo da državni organi odrade svoj posao. Moramo izbeći oholost institucija i omogućiti pravo na odbranu. Moramo izbeći da ljude unapred hendikepiramo u njihovoj odbrani. Ne komentarišem. Zašto, ne zato što bežim. Ako ovoliko pričamo o vladavini prava moramo pustiti institucije da obave posao. Nemam nijednu informaciju na tu temu. Dozvolimo da nadležni organi rade svoj posao, poklanjam poverenje i tuzilaštvu i sudstvu“, rekao je Đukanović.

1 / 8 Foto: Profimedia

Dodao je da se svakom pojedincu mora obezbediti pravo na dostojanstvenu odbranu.

"Ono za šta se kao i uvek zalažem, ako želimo da budemo država vladavine prava, moramo obezbediti pravo svakom pojedincu na dostojanstvenu odbranu. Stranka u postupku mora da ima pravo na odbranu. Moramo izbeći da ljude unapred hendikepiramo u njihovoj odbrani", rekao je.

Medenica je uhapšena preksinoć na aerodromu u Golubovcima, a sinoć joj je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u bolničku postelju Kliničkog centra Crne Gore. Hospitalizovana je juče nakon što joj je oko sedam sati ujutru pozlilo u podgoričkom Centru bezbednosti, piše Vijesti.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica
Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenicafoto: Printskrin/Youtube/TVVIJESTI PODGORICA

Više izvora iz Uprave policije i SDT-a kazali su da specijalni tužioci nekadašnjoj prvoj ženi crnogroskog pravosuđa na teret stavljaju dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.