IZA DOJAVE BOMBE U PODGORICI, BIJELOM POLJU I BUDVI STOJI ISTA OSOBA? Oglasio se MUP Crne Gore
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

IZA DOJAVE BOMBE U PODGORICI, BIJELOM POLJU I BUDVI STOJI ISTA OSOBA? Oglasio se MUP Crne Gore

Miljanić je rekao da je cilj ovih pretnji uzbunjivanje javnosti i širenje panike

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić izjavio je da se današnji slučaj serije pretećih mejlova institucijama podudara sa slučajem o lažnoj dojavi bombe u "TQ Plaza" u Budvi.

Budvanska policija je 28. marta blokirala šoping i stambeni kompleks TQ Plaza u Budvi nakon što je dojavljeno da se u tom objektu nalazi eksplozivna naprava.

"Verujemo da iza današnjih imejlova i slučaja dojave o bombi u Budvi stoji ista osoba ili organizacija. Za sada nemamo više podataka, ali Uprava policije, MUP, tužilaštvo rade sve što je potrebno da se otkrije počinilac", kazao je Miljanić.

1 / 3 Foto: Print Screen Youtube

Miljanić je rekao da je cilj ovih pretnji uzbunjivanje javnosti i širenje panike.

Sa imejl adrese registrovane na outlookpro.me danas je stigao preteći eimejl iste sadržine na adrese Vlade, MUP-a i Glavnog grada, a iza kog navodno stoji ruska organizacija "Muška država" kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov, u kojem se preti "dizanjem škola u vazduh", navode mediji.

U poruci su navedeni zahtevi te organizacije, a koji se odnose na promenu vlasti u Crnoj Gori i promenu rukovodstva u ANB-u.

U pretećem mejlu stoji i da će u slučaju neispunjavanja zahteva "sve škole biti dignute u vazduh".

Djaci iz nekoliko osnovnih škola u Podgorici i jedne u Bijelom Polju su evakuisani zbog dojave o postavljanju bombe.

Vladislav Pozdnjakov, koji je na čelu organizacije "Muška država" koja je u Rusiji zabranjena i proglašena i terorističkom nedavno je boravio u Crnoj Gori, a u žižu javnosti dospeo je i pre par dana kada je pretio gradjanskom aktivisti i članu GI "21. maj" Aleksandru Saši Zekoviću.

Policija je saopštila da se on ne nalazi u Crnoj Gori.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.