PRIČA KOJA VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM! Mujanoviću se ŽENA zaljubila preko Fejsbuka,ostavila ga sa 4 DECE (VIDEO)
Porodica, Foto: Printscreen/Youtube/Srednja Bosna Danas

ISPOVEST SAMOHRANOG OCA

PRIČA KOJA VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM! Mujanoviću se ŽENA zaljubila preko Fejsbuka,ostavila ga sa 4 DECE (VIDEO)

Uslovi u kojima žive su nehumani - nemaju vodu, struju, o novcu da i ne pričamo…

Objavljeno:

Život bez struje, tekuće vode, novca i osnovnih namirnica neophodnih za život, nažalost, sumorna je svakodnevica brojnih porodica sa ovih prostora. Ponekad jedini spas da se okolnosti promene jeste dobrota i humanost nepoznatih ljudi.

Jedan od njih je i Fahrudin Mujanić, na TikToku poznatiji kao Haj Babo. Fahrudin je rođen u Nemačkoj, ali je poreklom iz okoline Prnjavora tako da je čvrsto povezan sa ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Pre nekoliko nedelja najavio je, gostujući na Jutjub kanalu "Auslenderi", dolazak u Vitez kako bi posetio Nuragu, čoveka kojeg je supruga ostavila jer je preko Fejsbuka našla drugog. Da stvar bude još bolnija za Nuragu, ostavila je i njihovo četvoro dece o kojima se sada on brine.

Uslovi u kojima žive su nehumani - nemaju vodu, struju, o novcu da i ne pričamo…

"Poslala mi je jedna žena video i pitala me da li mogu da pomognem. Kad sam ga pogledao, odlučio sam da dođem i ne kajem se ni sekunde", kazao je Fahrudin kroz suze u videu zabeleženom za kanal "Srednja Bosna Danas".

Nuraga kaže da je od donacija dobrih ljudi napravio stepenište, sobu, laminat… Ostalo mu je još da uradi vrata, slavine, hodnik i kuhinju.

"Ali, polako, valjda će biti i to", kaže skromni Nuraga.

U domu ove porodice uveče se pali sveća, da bi deca uradila domaći zadatak, jer struje nema, prenosi "Slobodna Dalmacija".

"Kad krenem da spavam, moram da ugasim sveću, da se ne bi zapalilo. Znalo je da mi se dogodi da me "prebaci" na san, a sveća ostane upaljena. Ja se probudim, vidim počelo već da gori oko nje. Srećom, nije me u tim situacijama hvatao neki jak san", priča Nuraga svoju tužnu životnu priču.

A, kako prehranuje porodicu?

"Ujutru kad ustanem, moram da naložim vatru, raskloniti, njima dati da jedu. Onda idi, snalazi se, idi unosi pelet, po kontejnerima, idi prosi, skupljaj konzerve, lim, gvožđe, šta god. Ako te neko zovne da zaradiš, dobro je, a ako nema - snalazi se, moraš doneti ovoj deci", kaže Nuraga.

Fahrudin je objasnio da je Nuragi doneo paletu drva, a prilikom susreta je odveo njega i porodicu u market "da kupe šta god im treba i šta god požele".

"Došao sam posebno zbog Nurage i još jedne porodice koju ću posle obići", rekao je tom prilikom Fahrudin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.