UPRAVO JE SAOPŠTENA STRAŠNA VEST! Preminula je ČUVENA PROFESORKA EKONOMIJE
Foto: Printscreen/Facebook/Стеван Марковић

tuga

UPRAVO JE SAOPŠTENA STRAŠNA VEST! Preminula je ČUVENA PROFESORKA EKONOMIJE

Iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kazali su da se sa neizmernom tugom opraštaju od izuzetne članice kolektiva!

Objavljeno:

Nakon duge i teške bolesti u 46. godini života prof. dr. Velma Pijalović je preminula.

Ona je bila vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije.

Iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kazali su da se sa neizmernom tugom opraštaju od izuzetne članice kolektiva.

Postavila temelje

Prof. dr. Velma Pijalović posvetila je svoj celokupni akademski i profesionalni radni vek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora. Prof. Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova, navodi se u saopštenju.

Pomenuli su da u akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr. Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju. Njenim preranim odlaskom, njena dela će nam ostati trajna motivacija za širenje dobrote i stalni napredak.

Nasmejana osoba

Ostati će upamćena generacijama kao nasmejana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvek spremna pomoći svima koleginicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova.

- Informacija o dženazi će biti naknadno poznata. Molimo uzvišenog Boga da joj podari najlepše mesto na večnom svetu, a porodici sabur i snagu, vrline kakve su nju krasile - navedeno je u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.