PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 9 OSOBA U BiH: Terete se za ubistvo oko 100 Bošnjaka, ubijene celokupne PORODICE!
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

na području nevesinja

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 9 OSOBA U BiH: Terete se za ubistvo oko 100 Bošnjaka, ubijene celokupne PORODICE!

Optužnica ih tereti za ubistva među kojima je bilo više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i dece starosti od 15 dana do dve godine

Objavljeno:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv devet osoba koje se terete za ubistvo oko 100 Bošnjaka na području Nevesinja, na jugoistoku BiH, u leto 1992. godine.

Reč je o osobama koje su uhapšene 16. decembra zbog sumnje da su tokom 1992. godine ubistvo počinili u mestu Zijemlje, između Nevesinja i Mostara, prenela je Radio Slobodna Evropa.

Optužnica ih tereti za ubistva među kojima je bilo više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i dece starosti od 15 dana do dve godine.

"U počinjenom zločinu ubijene su gotovo celokupne porodice Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve. Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni, dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još traga", navelo je Tužilaštvo.

U saopštenju se ističe da će navodi optužnice biti dokazivani pozivanjem 88 svedoka, od kojih će osam svedočiti uz dodeeljene mere zaštite, jednog stručnog veštaka i prilaganjem više od stotinu materijalnih dokaza.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.