NAORUŽAN PREŠAO HRVATSKU GRANICU: Policija UHAPSILA lovca iz Bosne i Hercegovine
Policija, Foto: Profimedia

haos

NAORUŽAN PREŠAO HRVATSKU GRANICU: Policija UHAPSILA lovca iz Bosne i Hercegovine

Dodali su da je zbog počinjenog prekršaja protiv njega podnet optužni priedlog nakon čega je doveden nadležnom Opšnskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet dana uslovno na šest meseci

Objavljeno:

Hrvatska policija zatekla je pre dva dana 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu na području Dvora, u državnom lovištu s lovačkom puškom i municijom.

Kako je saopšteno iz PU Sisačko - moslavačke županije, u subotu, 25. decembra, u jutarnjim satima, na području Dvora u mestu Gornji Dobretin, u šumi, policijski službenici su zatekli 60-godišnjeg državljanina BiH koji je posedovao lovački karabin i municiju.

"On je uhapšen i doveden u nadležnu policijsku stanicu gde jesproveden prekršajni postupak kojim je utvrđeno da je muškarac tokom organizovanog grupnog lova na području Bosne i Hercegovine, nezakonito prešao državnu granicu i ušao na teritorij Hrvatske unutar otvorenog državnog lovišta", kažu iz policije.

Dodali su da je zbog počinjenog prekršaja protiv njega podnet optužni priedlog nakon čega je doveden nadležnom Opšnskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet dana uslovno na šest meseci.

"Takođe oduzeto mu je vatreno oružje i municija, dok će zbog počinjenog prekršaja u skladu Zakonu o lovstvu biti podneto obaveštenje nadležnom državnom inspektoratu", dodaju policije.

Zaključili su da mu je sprovedenim upravnim postupkom zbog počinjenih prekršaja u skladu Zakona o šengenskim granicama i Zakonu o strancima izdato rešenje o proterivanju iz Republike Hrvatske.

"Takođe, određena mu je zaštitna mera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Evropskog gospodarskog pojasa u trajanju od godinu dana", zaključuje se u policijskom saopštenju.

(Espreso / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.