BAKLJADA ISPRED ZGRADE VLADE FBiH: Protest radnika 7 rudnika, masa skandirala "LOPOVE" ministru (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

protest počeo intoniranjem himne

BAKLJADA ISPRED ZGRADE VLADE FBiH: Protest radnika 7 rudnika, masa skandirala "LOPOVE" ministru (VIDEO)

Rudari su najavili da će u protestu ostati do ispunjenja zahteva

Objavljeno:

Radnici iz sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede BiH, okupili su se ispred zgrade Vlade FBiH.

Protest je počeo intoiniranjem himne. Simbolično, radnici rudnika u FBiH su došli sa šlemovima na glavama i sa simbolima srpa i čekića, navodi Klix.ba.

Rudari su pozivali resornog ministra Nermina Džindića da izađe iz zgrade valde što je on i učinio, nakon čega je masa počela da skandira „lopove“ i zviždi. Džindić je među rudare došao sa jakim policijskim obezbeđenjem, odnosno pripadnicima specijalne policijske jedinice.

Kako se od meteža i buke nije mogao obratiti prisutnima, ministar Džindić se povukao u zgradu Vlade FBiH.

Spisak zahteva rudara

Rudari su najavili da će u protestu ostati do ispunjenja zahteva. Za to vreme proizvodnja uglja je zaustavljena u svim rudnicima u FBiH.

Rudari imaju osam zahteva, vezivanje radnog staža, kontrola kalorisanja uglja u termoelektranama, potpunu realizaciju sporazuma iz maja, potpuno poštivanje kolektivnog ugovora. Takođe, zahtevaju smenu generalnog direktora Elektroprivrede i svih direktora koji su učestvovali u utvrđivanju minimalne zarade u iznosu od 1.000 KM.

Rudari su pozvali i sve građane Sarajeva da dođu na proteste i podrže borbu za njihova prava, prenela je sarajevska N1 tv.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.