Pali Izetbegovićev ratni ministar policije i telohranitelj! Policija traga za još 20 osoba (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Beautiful Bosnia

Hapse Alijine ljude

Pali Izetbegovićev ratni ministar policije i telohranitelj! Policija traga za još 20 osoba (VIDEO)

Alija Delimustafić je početkom rata obavljao funkciju ministra Ministarstva unutrašnjih poslova, a za njega se vezuju brojne afere
Objavljeno: 13:23h

Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH, Alija Delimustafić uhapšen je rano jutros u zajedničkoj akciji Federalne uprave policije i MUP-a Republike Srpske, kodnog naziva "Pravda".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Alija Delimustafić je početkom rata u BiH obavljao funkciju ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH, te kratko i ministra za snabdevanje nakon čega odlazi u Austriju i vraća se nakon rata.

Za njega se vezuju brojne afere, a prve sežu čak do sredine '80-ih godina, kada je na Osnovnom sudu u Sarajevu protiv njega vođen krivični postupak zbog optužbe za počinjeno krivično delo oštećenja tuđe stvari.

Delimustafić je povezivan s aferom BH Banke - DD Sarajevo, kada je kao predsednik UO te banke navodno pokušao da podigne celokupni iznos sa tadašnjih računa BH Banke.

U svojstvu ministra MUP-a RBiH Delimustafić je optužen i za zloupotrebu službenog položaja zbog ugovaranja kupovine 32 putnička automobila.

U javnosti je optuživan i za pokušaj državnog udara za vreme predsednika Alije Izetbegovića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.