DODIK O SUTRAŠNJOJ SEDNICI: Srpski poslanici neće prisustvovati sastanku Predstavničkog doma parlamenta BiH
Milorad Dodik, Foto: Printscreen/Youtube

oglasio se

DODIK O SUTRAŠNJOJ SEDNICI: Srpski poslanici neće prisustvovati sastanku Predstavničkog doma parlamenta BiH

On je rekao da ima devet prijava za negiranje genocida

Objavljeno: 13:13h

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da srpski poslanici neće sutra prisustvovati sednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je rekao da će tako ostati sve dok se ne stavi van snage zakon o zabrani negiranja genocida, koji je pred završetak svog mandata nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, prenela je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

"Neće niko ići od Srba i to je to. To što Bakir Izetbegović kaže 'ispuhat će' ili Željko Komšić, koji priča da je to godišnji odmor, sad ćemo videti je li godišnji odmor, nisu više godišnji odmori", kazao je on.

Prema njegovim rečima, o učešču srpskih predstavnika u radu parlamenta BiH postoji "jasan politički stav".

Predstavnički dom parlamenta BiH trebalo bi sutra da razmatra predlog budžeta institucija BiH, a predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je ranije rekao da će oko 7.000 zaposlenih u institucijama BiH iz RS ostati bez plata ako do kraja septembra ne bude doneta odluka o privremenom finansiranju institucija BiH.

Dodik je potom izjavio da će RS obezbediti sredstva za plate zaposlenima iz tog bh. entiteta zaposlenima u zajedničkim institucijama BiH, ne navodeći iz kojih izvora će taj novac biti obezbedjen.

"Gospodo, zovemo vas da se dogovaramo, promenite ovo. Meni kažu šta je ideja, šta ovde ima biti ideja? U ovoj BiH ne možete imati ideja, ovo je sve spekulativno i zasnovano na 'nepravu'", istakao je Dodik.

On je još rekao da ima devet prijava za negiranje genocida.

"Dve su podnele neke dame, N.N. lica iz Tuzle tuže Milorada Dodika, pa molim vas to je hajka", izjavio je Dodik.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.