DODIK SE SASTAO SA JOANIKIJEM: Odmah se i oglasio
Milorda Dodik, Foto: Printskrin Kurir TV

PORUČIO

DODIK SE SASTAO SA JOANIKIJEM: Odmah se i oglasio

Dodik se sa mitropolitom sreo u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada i čestitao mu na ustoličenju

Objavljeno: 18:36h

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik se danas sastao sa novoustoličenim mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

Poručio je da su srpski narod i Srpska pravoslavna crkva jedno i da kao takvi moraju opstati.

Dodik se sa mitropolitom sreo u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada i čestitao mu na ustoličenju, prenosi RTRS.

"Današnje vreme, ali i sva vremena za srpski narod uvek su tražili ljude koji mogu da razumeju i ponesu narodne probleme na svojim leđima i da ih na najbolji mogući način rešavaju. Zato i mislim da je ovo deo pravde koja je ovde bila potrebna. Došao sam da čestitam kao čovek koji veruje u SPC integrisanu i jedinstvenu, onu koja je osnovni element našeg identiteta, crkvu koja nikada nije poklela, kalkulisala u uvek je istrajala", rekao je Dodik.

Naveo je da vreme koje nosi određene probleme može da se lakše shvati i brže reši uz sećanje na sve što je Crkva prošla kroz vekove da bi očuvala narod.

Joanikije
foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

"Želim sve najbolje, pre svega mitropolitu, a onda i svom verujućem narodu Crne Gore, da ih ohrabrim da žive u nezavisnoj Crnoj Gori, ali da njihov identitet niko ne može i ne bi trebalo da ugrožava", rekao je Dodik.

On je naveo da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rešava probleme.

"SPC je ovde učinila sve da spreči da se oduzmu hramovi. To je pokazala kroz podršku naroda. U Srpskoj smo kao znak podrške organizovali litije u Banjaluci i Trebinju i davali podršku na različite načine, jer smo smatrali da smo jedno i da to jedno ne može niko da promeni. To jedno mora opstati, a jedno se zove srpski narod i SPC", poručio je Dodik.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.