MLADIĆ (19) PRETUČEN NA SMRT U SARAJEVU: Jedan napadač uhapšen, za šestoricom se i dalje traga!
Ilustracija, Foto: Profimedia

strava i užas

MLADIĆ (19) PRETUČEN NA SMRT U SARAJEVU: Jedan napadač uhapšen, za šestoricom se i dalje traga!

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo

Objavljeno: 22:51h

Mladić star 19 godina ubijen je u utorak oko 18 sati u Sarajevu. Kako kažu iz MUP Kantona Sarajevo, jedan od napadača je u Živinicama, a traga se za još šestoricom.

Hitna pomoć je obavestila MUP da je u Ulici Adema Buće, u opštini Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povređena u tuči, piše Klix.ba.

- Izlaskom na mesto događaja policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a lekari su konstatovali smrt - navode iz policije.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo.

- Izvršenim proverama utvrđeno je da je smrtno stradali E. A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Telo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare, gde će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija - izjavili su.

Preduzimajući operativne mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela ubistva policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s njim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

- Razmenjujući operativna saznanja s MUP TK-PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A. A. (40), nastanjen u Sarajevu, koji se posle izvršenja krivičnog dela dao u bekstvo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP KS nastavljaju rad na rasvetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dela, kao i na pronalasku ostalih osumnjičenih - zaključuju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.