MULAHUSIĆ ISPITAN U TUŽILAŠTVU BiH: Osumnjičen za vezu sa terorističkim organizacijama
Ilustracija, Foto: Profimedia

crno mu se piše

MULAHUSIĆ ISPITAN U TUŽILAŠTVU BiH: Osumnjičen za vezu sa terorističkim organizacijama

Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne bezbednosti BiH, navedeno je u saopštenju

Objavljeno:

Jasmin Mulahusić, koji se dovodi u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi i ostalim terorističkim organizacijama, ispitan je u Tužilaštvu BiH.Mulahusić je po nalogu Tužiilaštva BiH uhapšen 4. septembra na graničnom prelazu kod Broda, na izlazu iz BiH.

Prema prikupljenim podacima, saopštili su iz Tužilaštva BiH, on je bio u fokusu interesa bezbednosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne bezbednosti BiH, navedeno je u saopštenju.

"S obzirom da odredjeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizovati pitanje hapšenja osumnjičenog Mulahusića, Tužilaštvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosudje, što može imati štetne posljedice po medjunarodni ugled BiH, u oblasti bezbednosti i borbe protiv terorizma", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Sarajevski mediji ranije su objavljivali da je Jasmin Mulahusić "radikalni SDA internet jurišnik, koji napada političare i novinare".

Naveli su da Mulahusić vodi desetine profila u kojima "kreira fotomontaže i videa, diskreditujući novinare i političare koji nisu po volji njegovim nalogodavcima".

On je rodom iz Zavidovića, a nastanjen u Luksemburgu, čije državljanstvo poseduje.

Bonus video:

39:15

USIJANJE DANA 23.08.2021. GALIJAŠEVIĆ, ĐORIĆ, DEĐANSKI: VOĐA VEHABIJA U BiH IZAZI IZ ZATVORA

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.