DODIK NE UČESTVUJE ZBOG ŠMITA?Komšić i Džaferović na Bledskom forumu
Milorad Dodik, Foto: Printscreen/Youtube

PANEL

DODIK NE UČESTVUJE ZBOG ŠMITA?Komšić i Džaferović na Bledskom forumu

Komšić i Džaferović biće danas popodne uvodničari na panelu lidera "Budućnost Evrope - proširenje", saopšteno je iz Predsedništva BiH

Objavljeno:

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i član Predsedništva BiH Šefik Džaferović učestvuju na Bledskom strateškom forumu, dok srpski član tog tela Milorad Dodik nije otputovao u Sloveniju zbog novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita.

Komšić i Džaferović biće danas popodne uvodničari na panelu lidera "Budućnost Evrope - proširenje", saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Na marginama Foruma članovi Predsedništva BiH sastaće se sutra sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Dodik je rekao da ne putuje u Sloveniju jer će na Bledskom forumu učestvovati i Kristijan Šmit koga nepriznaje kao visokog predstavnika, jer njegovo imenovanje nije potvrdjeno u Savetu bezbednosti UN.

On je rekao da Komšić i Džaferović u Sloveniju mogu ići samo privatno, a ne u ime Predsedništva BiH.

Iz Demokratske fronte (DF), Komšićeve stranke, saopšteno je da je Dodikova odluka da ne ide na Bled samo nastavak njegove političke i diplomatske izolacije, jer kako je nevedeno, Komšić i Džaferović i bez njega mogu u punom kapacitetu predstavljati BiH i njene državljane.

Na Bledskom strateškom forumu učestvuju i lideri iz regiona i više zemalja EU, kao i visoki zvaničnici Unije, a fokus dvodnevnog skupa, prema najavama, biće na budućnosti Evrope.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.