HRVATSKA ZAVIJENA U CRNO ZBOG STRAVIČNE TRAGEDIJE TRI DRUGARICE: "Bile su nerazdvojne"
Automobil, Foto: Printscreen/Facebook

TEŠKA TRAGEDIJA

HRVATSKA ZAVIJENA U CRNO ZBOG STRAVIČNE TRAGEDIJE TRI DRUGARICE: "Bile su nerazdvojne"

Slađana i treća putnica u vozilu, njihova velika prijateljica Matea Š. (27), završile su u KBC-u Osijek s teškim telesnim ozledama opasnim po život

Objavljeno:

Život 27-godišnje Luje P. (27) iz Dopsina nedaleko od Osijeka zauvek se ugasio u subotu oko 18.40 sati na izlazu iz susednog mesta Vladislavci. Sletanje s puta u odvodni kanal "opel korse" kojom je upravljala njena najbolja prijateljica Slađana C. (28) i žestoki udarac u betonski most pokraj puta bio je poguban za Luju, koja je bila na mestu suvozača.

Slađana i treća putnica u vozilu, njihova velika prijateljica Matea Š. (27), završile su u KBC-u Osijek s teškim telesnim povredama opasnim po život.

No, u ponedeljak su barem za njihove porodice stigle koliko-toliko umirujuće vesti.

- Dve pacijentkinje primljene u Klinički bolnički centar Osijek nakon saobraćajne nesreće imaju teške telesne povrede, ali su obe stabilno - odgovorili su iz osječke bolnice na naš upit o stanju povređenih devojaka.

Slađani je, nakon što je dovezena u KBC Osijek, utvrđeno da ima edem mozga i smrskanu vilicu, a Matea je imala prelome rebara, koji su joj probili plućnu maramicu. Obe su bila u kritičnom stanju.

Najbolje prijateljice

Velika se tuga i bol nadvila nad malim slavonskim mestom u kojem su sve tri devojke živele od rođenja, u roditeljskim kućama koje su nedaleko jedna od druge, zajedno su išle u školu, delile svakodnevicu, srećne i one manje srećne trenutke...

O njihovom prijateljstvu dovoljno svedoči i činjenica da je nesrećno preminula Luja za dve nedelje trebalo da bude venčana kuma Slađani. No, umesto radosti i slavlja, njihove su kuće sada zavijene u crno.

- Luja je bila jedinica, najveća radost majci i ocu, koji su oboje već neko vreme teško bolesni, a sada ih je zadesila najveća tragedija koju roditelj može doživeti. Ne znam kako će to izdržati – ispričao je jedan prijatelj Lujine porodice za "Jutarnji list".

Ugašeni snovi

O devojkama, inače, meštani Dopsina i Vladislavaca, gde su ih takođe jako dobro poznavali, pričaju sve najbolje.

Nikada o njima niko nije čuo ništa loše. Živele su normalnim, mladenačkim životima, imajući svoje želje i snove. Lujini su sada naprasno prekinuti. Pogreb tragično preminule devojke održan je u 13 sati na mesnom groblju u Dopsinu.

- Bile su nerazdvojne i izgledale kao holivudske zvezde - rekli su njihovi poznanici, piše 24sata.hr.

Iz PU osječko-baranjske izvestili su da je "vozačica zbog brzine neprilagođene stanju na kolniku (kiša te mokra i skliska cesta), izgubila kontrolu nad vozilom te sletela u levi odvodni kanal i desnim bočnim delom vozila udarila u betonski most kolnog ulaza".

Luja je na mestu smrtno stradala. Neki od očevidaca ispričali su kako se sletanje dogodilo prilikom preticanja kolone koja se kretala u istom smeru u kojem su išle i devojke.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.