ERDOGAN DOPUTOVAO U SARAJEVO: Pre zvaničnih susreta će prisustvovati venčanju ćerke Izetbegovića
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Zorana Jevtić

SLETEO NA MEĐUNARODNI AERODROM

ERDOGAN DOPUTOVAO U SARAJEVO: Pre zvaničnih susreta će prisustvovati venčanju ćerke Izetbegovića

Turski predsednik danas će se sastati sa članovima Predsedništva BiH

Objavljeno: 12:26h

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa porodicom i drugim članovima turske delegacije u ovim trenucima sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

- S prijateljskom i bratskom Bosnom i Hercegovinom imamo veoma bliske istorijske, kulturne i ljudske veze. Imamo i veoma plodnu i široku saradnju koja je izgrađena na tim temeljima i na bazi obostrane političke volje - rekao je Erdogan uoči polaska u Sarajevo i dodao da će tokom posete u Sarajevu razgovarati i o jačanju ekonomske i trgovinske saradnje i sagledati trenutno stanje u vezi sa zajedničkim infrastrukturnim i investicijskim projektima.

Turski predsednik danas će se sastati sa članovima Predsedništva BiH, a pre zvaničnih susreta prisustvovaće na venčanju ćerke Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

Takođe, planirano je da turski predsednik tokom boravka u Sarajevu poseti i mezar prvom predsedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću i Gazi Husrev-begovu medresu.

Planirano je i da nakon toga Erdoan poseti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima koja je u izgradnji.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.