BAJDEN ZAPRETIO TERORISTIMA DA ĆE SE OSVETITI: A onda je optužio DONALDA TRAMPA! (VIDEO)
Džo Bajden, Foto: Profimedia

OBRAĆANJE

BAJDEN ZAPRETIO TERORISTIMA DA ĆE SE OSVETITI: A onda je optužio DONALDA TRAMPA! (VIDEO)

- Američki vojnici, koji su dali život, bili su heroji. Bili su angažovani u opasnoj misiji da spasu živote drugih - rekao je Bajden

Objavljeno: 07:42h

Predsednik SAD Džo Bajden obratio se javnosti nakon terorističkih napada u Kabulu.

Prema poslednjim informacijama, u eksplozijama je poginulo najmanje 90 osoba, a više od 140 ih je ranjeno. Život je izgubilo i 12 američkih, a mnogi od njih su ranjeni.

Islamska država preuzela je odgovornost za današnje bombaške napade.

- Američki vojnici, koji su dali život, bili su heroji. Bili su angažovani u opasnoj misiji da spasu živote drugih - rekao je Bajden.

- Bili su deo "kostura" Amerike, najbolje što država ima da ponudi - rekao je Bajden govoreći o vojnicima dodajući kako mu je "slomljeno srce" zbog svih života izgubljenih u Kabulu.

Poslao je i poruku onima koji su izveli napad.

- Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Progonićemo vas i naterati da platite, rekao je.

- Nastavićemo evakuaciju - najavio je i naglasio kako ih teroristi neće zaustaviti.

- Teroristi neće pobediti, spasićemo Amerikance i saveznike. Amerika se neće uplašiti - dodao je Bajden. Na pitanje hoće li u Avganistan poslati nove vojne snage, kazao je:

- Vojsci sam rekao da ću odobriti sve što im je potrebno. Što se tiče pronalaska vođa ISIS-a koji su naredili napad, imamo razloga da verujemo da znamo ko su. Pronaći ćemo način da dođemo do njih gde god da bili, naveo je.

Avganistancima koji su pomagali Amerikancima, a koje neće izvući do 31. avgusta, Bajden je poručio: "Nastavićemo da pokušavamo da vas izvučemo".

Danas je najsmrtonosniji dan za američku vojsku u Afganistanu od 2011. godine, i Bajden navodi kako zbog toga snosi odgovornost.

- Snosim odgovornost za sve što se dogodilo. Ali znate kao i ja da je bivši predsednik sklopio dogovor s talibanima da izvučemo sve snage iz Avganistana, a zauzvrat da talibani neće napadati Amerikance - rekao je Bajden dodajući da stoji iza odluke o povlačenju.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.