U srcu Bosne postoji mesto gde Bosanci NISU DOBRODOŠLI (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

SAMO ZA ARAPE

U srcu Bosne postoji mesto gde Bosanci NISU DOBRODOŠLI (FOTO) (VIDEO)

Jedini Bosanci koji mogu tu da borave jesu oni koji su tu zaposleni
Objavljeno: 15:39h

Ovaj pravi mali grad, smešten u Tarčinu, sada je pust pa je svima koji dođu u određenom terminu dozvoljen ulazak i obilazak. No, tokom leta grad je bio pun Arapa, a Bosanci nisu mogli da ga posete niti da uđu u njega, osim onih koji u njemu rade, poput konobara, spremačica, obezbeđenja… a tako će biti i sledećeg leta.

- Vlasnici kuća su Arapi i oni ne žele da se mešaju s lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kada je reč o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i žele da ih u tome nitko ne ometa i čudno ih posmatra - kaže sagovornik "BiznisInfa" koji je zamolio za anonimnost.

foto: Reuters

Zbog toga je ovaj grad idealan za njih, jer se tu osećaju kao kod kuće, samo što su posvuda voda i zelenilo. Oni će ovde provoditi letnje mesece u ugodnoj klimi, a potom se vraćati u svoje domove.

Sagovornik "BiznisInfa" ističe da su kuće prodavane po 150 do 160 hiljada evra, a da nisu ni bile nuđene na tržištu BiH, ali da u Kuvajtu, odakle je vlasnik, "nisu silazile s TV-a". Da je tako, pokazuje činjenica da se ove kuće nigde u BiH nisu reklamirale, te da čak ne postoji ni internet stranica sa informacijama.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.