UPRAVO JE SAOPŠTENO: Ognjenu Vranješu PRETI 5 GODINA ZATVORA! Optužbe su STRAVIČNE
Ognjen Vranješ, Foto: Ana Paunković

ŠTA ĆE BITI?

UPRAVO JE SAOPŠTENO: Ognjenu Vranješu PRETI 5 GODINA ZATVORA! Optužbe su STRAVIČNE

Stojan je kapiten FK Borca, dok je njegov brat se ponovo vratio u fudbalski klub AEK.

Objavljeno: 19:47h

Protiv poznatih banjalučkih fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i devojku, a koji se desio prošle godine u Robnoj kući "Boska" uBanjaluci.

Stojan je kapiten FK Borca, dok je njegov brat se ponovo vratio u fudbalski klub AEK.

Prema saznanjima "Blica", početak suđenja braći Vranješ zakazan je za 13. septembar.

zabava, estrada, Ognjen Vranješ
foto: Printscreen

Braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova navodno napali Dušana Komljenovića i njegovu devojku Anju Trtić, u objektu robne kuće "Boska". Sve se dešavalo nakon što su krenuli izlaziti iz restorana "Agape".

Sukob se navodno desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, a koje vode na prvi sprat.

- Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtićevu, a koji su se nalazili na vrhu tih pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu u predelu lica i tako mu izbio dva zuba – navedeno je u optužnici, u koju je "Blic" imao uvid.

Brutalni udarci

Od siline udarca, Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

- U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona ja zatim pala niz pokretne stepene i otkotrljala se do prvog sprata – precizirano je u optužnici.

Usled pada ona je zadobila teške telesne povrede u vidu krvnog podliva na levoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

- Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ – piše u optužnici.

Stojan je navodno prišao sa leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake navodno grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu naneo dodatne povrede.

Ognjen Vranješ
foto: Damir Dervišagić

Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivčna dela teška telesna povreda i telesna povreda, Stojan je optužen za nanošenje telesnih povreda.

Povrede

Banjalučko okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svedoka i pet veštaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.

Tokom istrage utvrđeno je da povrede koje su zadobili Komljenović i Trtićeva, odgovaraju kako su oni naveli, te kako je precizirano u optužnici.

Prema izjavi oštećenih, te izjavi sudskih veštaka dolazi se do zaključka da su one saglasni oko nastanka povreda.

Veštak je izjavio da povrede koje je zadobila Trtićeva, odgovaraju padu tela na stepenice, kao i zubi koji su izbijeni kod Komljenoviću mogu nastati od udarca šakom u glavu. Kao da su povrede na levoj strani vrata Komljenovića nastale hvatanjem i stiskanjem šakom i grebanjem noktima po koži vrata.

Prema saznanjima Blica, Komljenović je stavio predlog za krivično gonjene osumnjičenih.

Dušan Komljenović je sin bivšeg direktora Geodetske uprave Republike Srpske Miloša Komljenovića.

Nakon što se desio napad, oglasila se i Policijska uprava Banjaluka te su naveli da je u napadu učestvovala još jedna osoba, međutim, ona se nije našla na optužnici.

Do pet godina zatvora

Ognjenu Vranješu na teret je stavljeno da je počinio krivčno delo teška telesna povreda, a prema krivičnom Zakoniku ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši kazniće se kaznom zatvora od jedne do pet godina.

Stojanu i Ognjenu je na teret stavljeno i delo telesna povreda, a prema zakonu ko drugoga telesno povredi ili mu naruši zdravlje, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.