UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG PUCNJAVE U ZENICI: U vatrenom okršaju ranjen muškarac!
Policija, Foto: Profimedia

pritvor

UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG PUCNJAVE U ZENICI: U vatrenom okršaju ranjen muškarac!

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih veštačenja i provera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je uhapsila je dve osobe zbog pucnjave na području Zenice 20. jula u kojoj je ranjena osoba H.S.

- Kao rezultat aktivnosti, isto veče, nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog dela, na odvojenim lokacijama na području Zenice, locirane su i uhapšene dve osobe koje su se dovodile u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o osobama: A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, obojica iz Zenice – istakli su u kantonalnom MUP-u, prenosi Srpskainfo.

Nad uhapšenim osobama je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona provedena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu i otkrivanju izvršilaca, predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, piše Klix.

U sklopu naznačenih aktivnosti, od policijskih timova, a u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi u mestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno navedeno krivično dela te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su pobegli nakon izvršenja krivičnog dela.

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih veštačenja i provera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Obe osobe koje su uhapšene su od ranije poznate policiji kao višestruki počinioci krivičnih dela, saopštili su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Bonus video:

00:43

Pucnjava u Berlinu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.