DRAGAN ŠEVO PRIZNAO DA JE UBIO MONAHA! Osuđen je na 18 godina zatvora zbog zverskog napada na svešteno lice!
Dragan Ševo i monah, Foto: Printscreen/facebook

PRIZNAJTE KRIVICU

DRAGAN ŠEVO PRIZNAO DA JE UBIO MONAHA! Osuđen je na 18 godina zatvora zbog zverskog napada na svešteno lice!

Sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci

Objavljeno:

Dragan Ševo (41) iz Laktaša zaključio je sporazum o priznanju krivice kojim je pristao da bude osuđen na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Ševo je zaključio nagodbu sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, o kojoj banjalučki Okružni sud tek treba da presudi. Naime, razmatranje sporazuma odloženo je jutros zbog bolesti advokata. Ako pretresno veće prihvati sporazum, Ševo će se odreći prava na suđenje i priznati sve navode optužnice.

Tražio je novac od monaha Shevi je optužen za ubistvo monaha 7. decembra prošle godine iz sebičnosti. U optužnici se navodi da je monaha dugo poznavao i da je došao u manastir da ga pita za zajam. U manastir ga je doveo N. P., kome je rekao da se parkira pored njega i sačeka ga.

- Ševo je sedeo za stolom sa monahom, gde je bila torba sa novcem. Tražio je od monaha da mu pozajmi određenu sumu, a kada je oštećeni to odbio, Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola - navodi se u optužnici.

Otišao je u kuhinju, iza monahovih leđa, a zatim mu prišao s leđa, izvadivši iz džepa sklopivi nož koji je imao kod sebe.

- Kada je monah počeo da ustaje, Ševo ga je dva puta zabio nožem u desnu stranu sanduka. Sa stola je ukrao torbu sa 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od ranjenog monaha tražio više novca, pa su otišli ​​u sobu na spratu. Tamo je uzeo još 510 KM i 110 eura.

Ubo se u hotelskoj sobi

- Sa ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM, Ševo je napustio konak manastira, kako bi ranjenog monaha zaključao u sobu i sa sobom poneo ključ. Zbog masivnog krvarenja monah je preminuo u 20.15 sati - navodi se u optužnici.

Dragan Ševo je pobegao nakon ubistva monaha i policija ga je tražila dva dana. Smješten je u motelu „Nana“ u Banjaluci, gdje je iznajmio sobu. Čim je ugledao policiju, počeo je da preti samoubistvom, pa je Specijalna policija "upala" u sobu i uhapsila ga, ali se prethodno ubo nožem u grudi.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.