Klix: Abazović ide u Sarajevo pod jakim policijskim obezbeđenjem
Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

objavljeno

Klix: Abazović ide u Sarajevo pod jakim policijskim obezbeđenjem

Abazovića će sutra u Sarajevu primiti dvojica članova Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić

Objavljeno:

Potpredsednik crnogorske vlade i šef diplomatije Crne Gore Dritan Abazović i Djorđe Radulović doputovali su popodne u Sarajevo.

Kako prenosi sarajevski portal Klix pozivajući se na svoja saznanja, Abazović je pod jakom policijskom pratnjom. On se, navodi se, po dolasku uputio u jedan od gradskih hotela.

Podseća se da je Abazović već ranije najavio dolazak u Srebrenicu 11. jula na obiležavanje 26 godina od zločina na tom području, gde će se, kako se navodi, i obratiti na komemorativnom skupu.

Abazovića će sutra u Sarajevu primiti dvojica članova Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, a trebao bi da se sastane i sa ministarkom spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Biserkom Turković.

Portal podseća da je Abazović bio sarajevski student i da je pažnju političke javnosti izazvao nakon što je stupio u koaliciju sa prosrpskim strankama u Crnoj Gori i bio ključna figura u izbacivanju stranke Mila Đukanovića nakon 30 godina vlasti.

"Ipak, Abazović je odigrao i veliku ulogu u donošenju Rezolucije (o Srebrenici) u crnogorskoj skupštini, čime je vratio simpatije probosanskih političkih snaga", piše Klix.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.