BEZBEDNOSNE AGENCIJE SPREMNE, MOGUĆI INCIDENTI tokom komemoracije u Srebrenici
Srebrenica, Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

DOJAVA

BEZBEDNOSNE AGENCIJE SPREMNE, MOGUĆI INCIDENTI tokom komemoracije u Srebrenici

Prema informacijama do kojih je došao BHT1, bezbednosne agencije primile su dokument o planu moguceg incidenta, prenosi Klix.ba.

Objavljeno:

Bezbednosne agencije u BiH primile su dojave o mogućim incidentima tokom obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici 11. jula.

Prema informacijama do kojih je došao BHT1, bezbednosne agencije primile su dokument o planu moguceg incidenta, prenosi Klix.ba.

U razmeni informacija, bezbednosne agencije proveravaju i procenjuju načine delovanja, ističući da pružaju maksimalne napore da i ove godine u Srebrenici sve protekne bez problema.

Štab akcije "Srebrenica 2021" MUP-a RS informisao je bezbednosne agencije u BiH o mogućem izazivanju incidenata tokom ovogodišnjeg obeležavanja zločina u Srebrenici.

Iz izvora jedne od bezbednosnih agencija za BHRT je potvrđeno da je u informaciji, između ostalog, navedeno u kojim gradovima se pripremaju određene grupe koje bi mogle izazvati nered.

"Policijski službenik je došao do saznanja da bi pojedinci iz nevladinog sektora i boračke organizacije iz Sarajeva i Tuzle, kao i neka lica iz Beograda, trebalo da iscenijau incident prilikom dolaska učesnika u Potočare, na području Vlasenice ili Bratunca, predstavljajući se kao nezadovoljni Srbi, zbog presude Ratku Mladiću i rušenja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju, da bi se potom brzo sklonili i utopili u kolonu učesnika", rečeno je za BHRT iz jedne od agencija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS nisu komentarisali informaciju o mogućim neredima u Srebrenici.

Iako iz policijskih agencija ne žele previše da govore o razlozima podizanja mera bezbednosti u Srebrenici na do sada najviši nivo, poverljiv izvor iz jedne bezbednosne agencije za BHT1 je potvrdio da su bezbednosne mere, osim mogućeg incidenta, na viši nivo podignute i zbog dolaska delegacije Crne Gore koja je nedavno usvojila Rezoluciju o Srebrenici, dodaje Klix.ba.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.