UMESTO ZAHVALNOSTI, RAFAL PO SRBIJI! MEHMEDOVIĆ: Srbija vrši prevaru građana Bosne i Hercegovine
Šemsudin Mehmedović, Foto: Printscreen/youtube

au, kakve optužbe

UMESTO ZAHVALNOSTI, RAFAL PO SRBIJI! MEHMEDOVIĆ: Srbija vrši prevaru građana Bosne i Hercegovine

Ipak, dodaje kako za ovakvu situaciju nije kriva Srbija, već Veće ministara koje se stavilo u funkciju politike Republike Srbije

Objavljeno: 14:05h

„Građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200 do 300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i, naravno, dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine“, tvrdi u intervjuu „Jedan“ na BHT zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

Ipak, dodaje kako za ovakvu situaciju nije kriva Srbija, već Veće ministara koje se stavilo u funkciju politike Republike Srbije.

- Prvenstveno mislim na predsedavajućeg Veća ministara (Zoran Tegeltija op.a.) koji uopšte nije samostalan u donošenju svojih odluka nego, a što sam iskazao i nakon imenovanja Veća ministara, on ne može da se oslobodi okova njegovog političkog lidera, lidera političke stranke iz koje dolazi - kaže Mehmedović.

U ostatku intervjua Mehmedović nijednom rečju nije pomenuo odgovornost SDA i njenih državnih ministara Bisere Turković i Selme Cikotića, te federalnog premijera Fadila Novalića, za katastrofalnu situaciju sa nabavkom vakcina za građane BiH.

O njihovim promašajima, odbacivanju ruske ponude vakcina po vrlo povoljnim uslovima, lažima o dolasku velikih kontigenata vakcina, pokušaju muljanja sa sumnjivim dobavljačima, sve već znaju i ptice na grani.

Samo se Šemso, poznatiji kao Bonaparta, Mehmedović pravi da ništa ne vidi, niti čuje.

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.