INCIDENT NA GRANIČNOM PRELAZU: Došao iz Švajcarske, doživeo ŠOK, policija reagovala i RAZBILA MU TELEFON (VIDEO)
Granični prelaz, Foto: Dado Đilas

SKANDAL na bosanskom prelazu

INCIDENT NA GRANIČNOM PRELAZU: Došao iz Švajcarske, doživeo ŠOK, policija reagovala i RAZBILA MU TELEFON (VIDEO)

Sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao da prekine snimanje mobilnim telefonom, javlja portal Radio Sarajevo

Objavljeno:

Na graničnom prelazu Bosanski Brod juče oko 12 sati dogodio se incident u kojem su učestvovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švajcarske

Sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao da prekine snimanje mobilnim telefonom, javlja portal Radio Sarajevo. Savetnik direktora Granične policije BiH i glavni inspektor ove policijske agencije Svevlad Hofman potvrdio je da se događaj dogodio i da je istraga u toku.

"Taj događaj je u nadležnosti Službe za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu. Dok oni ne ispitaju sve okolnosti tog nemilog događaja, preuranjeno je išta komentarisati", rekao je Hofman.

Prema pisanju Crne hronike, Borče Stojanov koji živi u Švajcarskoj, krenuo je u BiH da poseti sestru i zeta, ali nije bio upoznat s merama i naredbama na snazi i nije imao test na koronavirus pri ulasku u zemlju.

Nakon što je upitao gde može da uradi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je počeo da galami i pljuje državljanina Švajcarske, kako su otkrili iz porodice. Potom je mobilnim telefonom počeo da snima službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba.

Na snimku se vidi naguravanje Stojanova sa više pripadnika granične policije i otimanje mobilnog telefona, ali se i čuju pozivi u pomoć. Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajnu prijavu. Njegova porodica kaže da namerava da tuži policijske službenike za povrede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Radiosarajevo.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.