SUD BIH PRAVOSNAŽNO PRESUDIO 6 OPTUŽENIH: 42 godine zatvora za ratne zločine protiv SRPSKIH CIVILA!
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

presuda

SUD BIH PRAVOSNAŽNO PRESUDIO 6 OPTUŽENIH: 42 godine zatvora za ratne zločine protiv SRPSKIH CIVILA!

Za ove zločine u ponovljenom postupku sudilo se Bećiru Hujiću, Fadilu Čoviću, Mirsadu Šabiću, Neziru Kaziću, Halidu Čoviću i Nerminu Kalemberu

Objavljeno:

Sud BiH pravosnažno je danas presudio šestorici optuženih za ratni zločin protiv srpskih civila u logoru "Silos" i drugim objektima na području opštine Hadžići i izrekao im ukupno 42 godine zatvora.

Za ove zločine u ponovljenom postupku sudilo se Bećiru Hujiću, Fadilu Čoviću, Mirsadu Šabiću, Neziru Kaziću, Halidu Čoviću i Nerminu Kalemberu.

Kazić je osuđen na 10, Hujić i Čović na po osam, Šabić na šest, a Halid Čović i Kalember na po pet godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno za nečovečno postupanje, protivzakonito zatvaranje, uskraćivanje prava na suđenje zatvorenicima i odvođenje na prinudne radove. Po nekim tačkama šestorica su oslobođena, prenela je RTRS.

Prvooptuženi u ovom predmetu bio je Mustafa Đelilović, koji je nedavno preminuo, a optuženom Šerifu Mešanoviću u odnosu na kojeg je zbog bolesti razdvojen postupak Sud BiH će izreći presudu sutra, 11. juna.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media