SIN DIREKTORKE ŠKOLE U POTOCIMA RUKAMA I NOGAMA UDARA ŠKOLSKOG DRUGA: Stravičan snimak se širi mrežama (VIDEO)
Vršnjačko nasilje u školi, Foto: Youtube printscreen

VRŠNJAČKO NASILJE

SIN DIREKTORKE ŠKOLE U POTOCIMA RUKAMA I NOGAMA UDARA ŠKOLSKOG DRUGA: Stravičan snimak se širi mrežama (VIDEO)

Direktorka škole je odbila da komentariše

Objavljeno: 07:44h

Video snimak užasnog vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi "Bijelo polje" Potoci kod Mostara proširio se brzo među učenicima, a kasnije i u medijima.

Na snimku je navodno sin direktorke škole koji fizički napada kolegu u školskoj klupi, tvrde mediji.

Naknadno je dete s povredama oka pušteno kući, a da niko nije o tome izvestio roditelje, koji su naknadno, videvši modrice na sinu, zvali razrednu, poslije čega je usledio i sastanak u školi.

Direktorka ove škole, Azra Šoše, kaže da je škola uradila sve što je u njihovoj nadležnosti.

- Zaista ne bih putem telefona davala nikakve izjave - rekla je za "Hercegovina.info".

Upitana da li je nasilje prijavljeno policiji i Centru za socijalni rad kaže da je "prijavljeno na sve adrese na koje je trebalo, tako da zaista ne želi da komentariše putem telefona".

Upitana da li je njen sin na spornom video snimku odgovarila je da jeste.

Ipak, na pitanje da li njen sin udara kolegu, rekla je:

- Ne želim komentarisati na ovakav način. Rekla sam da su obaveštene sve institucije koje su trebale biti obaveštene.

Nakon što je u medijima objavljen videosnimak vršnjačkog nasilja iz Osnovne škole „Bijelo Polje“ u Potocima kod Mostara, iz ove obrazovne ustanove uputili su demanti.

Na snimku se vidi kako jedan dečak, za kojeg se ispostavilo da je sin direktorke škole Azre Šoše, udara nogom u stomak i rukama po glavi svog druga iz klupe.

U demantiju koji potpisuje Šoše potvrđeno je da je jedan od aktera njen sin, a celi slučaj se, kako je navedeno, dogodio 17. decembra prošle godine.

Kako se navodi, na sastanku Školskog koordinacijskog tima, koji je imenovan za postupanje u slučaju nasilja, a koji je održan 29. decembra 2020. godine, majka oštećenog dečaka tražila je da se na ovaj slučaj „stavi tačka“, da se zaustavi širenje snimka među vršnjacima jer bi njegovo objavljivanje dodatno uznemirilo dečaka.

Takođe, naveli su da su u celom slučaju postupili prema Protokolu o postupanju u slučaju nasilja te da nije tačno da „napadač školsku godinu završava s primerenim vladanjem“.

Njemu je, kazali su, izrečena pedagoška mjera - opomena, koja je imala za posledicu snižavanje ocjene iz vladanja, a opšti uspeh učenika u učenju i vladanju još nije utvrđen.

Istakli su i da je kantonalni prosvetni inspektor 4. i 5. januara obavio tematski inspekcijski nadzor o slučaju vršnjačkog nasilja.

- Još jednom iskazujem svoje duboko žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji se dogodio u našoj školi, zbog pretrpljene psihičke i fizičke boli dečaka, zbog uznemirenosti i teškog razdoblja kroz koji su prošli roditelji oštećenog dečaka, ali isto tako pod punom moralnom odgovornošću izjavljujem da je škola preduzela sve potrebne korake i radnje na koje nas obavezuje Protokol o postupanju u slučaju nasilja.

Ni u jednom trenutku, ne želeći ništa sakriti ni amnestirati bilo koga od odgovornosti za učinjeno, navodi se u demantiju škole.

S druge strane, roditelji oštećenog dečaka su za portal Hercegovina.info, koji je prvi i objavio snimak, nakon demantija kazali „kako su psihički umorni i iscrpljeni od ovog slučaja“. On im je doneo veliki stres te se nadaju kako se o tome više neće govoriti u medijima

Bonus video:

08:40

MISLIO JE DA ĆE UMRETI, NISAM SMELA DA MU DOPUSTIM DA ZASPI: Jelena je HEROJSKI spasila život Nenadu

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.