SRBIJA VEĆ GODINAMA TRAŽI OVU DECU: Agonija je veća IZ DANA U DAN, a od njih NI TRAGA NI GLASA!
Registar nestalih lica Srbije pokenut je u junu 2017. godine, Foto: Nestali Srbija

MEĐUNARODNI DAN NESTALE DECE

SRBIJA VEĆ GODINAMA TRAŽI OVU DECU: Agonija je veća IZ DANA U DAN, a od njih NI TRAGA NI GLASA!

Registar nestalih lica Srbije pokenut je u junu 2017. godine

Objavljeno:

Međunarodni dan nestale dece obeležava se svake godine 25. maja, a nevladina organizacija Astra upozorava da svake godine u Evropi nestane 200.000 dece i da su najčešći uzroci beg od kuće, izostanak roditeljske pratnje, ali i kriminalne otmice.

Tokom prošle godine bila su 382 poziva, na osnovu kojih je registrovano osam slučajeva nestale dece - šest devojčica i dva dečaka. Petoro od ove dece je pronađeno, a za ostalima se traga.

Hitno prijavljivanje nestanaka dece ključno je za brze i adekvatne reakcije. Po prijemu prijave nestanka, ASTRA osigurava trenutnu akciju koja podrazumeva pomoć policiji u potrazi, kao i podršku porodici čije je dete nestalo tokom i nakon istrage.

Registar nestalih lica Srbije pokenut je u junu 2017. godine. Cilj pokretanja registra jeste vidljivost velikog broja nestalih lica čiji podaci i fotogafije, mimo policijske evidencije, javnosti nisu dostupne.

Registar nestalih lica Srbije dostupan je 24h na adresi nestalisrbija.rs.

U ovom registru se trenutno nalazi troje ljudi koji su u trenutku nestanka bili deca.

Barbara Vitez

Rođena je 13.08. 2001. godine u Senti, Srbija. Poslednji put je viđena na seničanskom mostu preko Tise.

Ima svetlo smeđu kosu, smeđe oči i visoka je 157cm. Nestala je 25.10.2016. godine, kada je imala 15 godina.

Njeni roditelji, Endre i Melinda još ne gube nadu da je živa i da će im se vratiti.

Pre oko godinu dana im je iz Budimpešte, grupa koja se bavi traganjem za nestalima, javila da je viđena u mađarskoj prestonici, ali se sve završilo samo na tome, a zvanične potvrde nema.

Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita Tise, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće, što kod roditelja stvara sumnju da je Barbara uopšte pala sa mosta u reku.

O Barbarinom nestanku koji još nema epilog, obavešten je i Interpol. Naime, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, zasada nije dalo rezultate.

Barbara Vitez
Barbara Vitezfoto: Prva tv Printscreen

Eleonora Arežina

Eleonora Arežina iz rođena u Beču, a poreklom iz Subotice, nestala je 25.04.2017. u Budimpešti.

Devojčica je u trenutku nestanka imala sedam godina, a majka bezuspešno traga za svojom mezimicom i živi u neizvesnosti.

Eleonora ima svetlo smeđu boju kose i zelene oči, dok je visina nepoznata s obzirom da je porasla za dve i po godine otkako je nestala.

Neutešna majka ove devojčice apeluje na sve koji imaju bilo kakvu informaciju ili prepozna Eleonoru da se javi fondaciji Nestali Srbija.

- Nestanak je prijavljen u Policijskoj upravi na dan kada je devojčica nestala, ali nas je "Nestali Srbija" kontaktirala pre koji dan. Tako da se nestanak u PU vodi već dve i po godine - rečeno je iz Fondacije.

Eleonora Arežina
Eleonora Arežinafoto: Nestali Srbija

Škeljzen Beriša

Javnost u Srbiji ostala je šokirana kada je trogodišnji dečak Beriša Škeljzen nestao pre 25 godina u Beogradu.

Tog ranog pre podneva, 20. aprila 1996. godine, dok se igrao u dvorištu roditeljske kuće u beogradskom naselju Makiš, crnokosi dečak tamnih očiju nestao je bez traga.

Sve je bilo kao i svakog drugog dana, dečak je sedeo u dvorištu, trčkarao i igrao se, a onda je posle samo jednog trenutka nepažnje zauvek izgubljen.

Porodica je tada alarmirala sve nadležne institucije, međutim potraga za njim nije davala rezultate.

Danas bi ovaj mališan imao 27 godina, a svi se i dalje pitaju gde je nestao i šta se desilo.

Škljzen Beriša
foto: Nestali Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.