KORONA HARA REPUBLIKOM SRPSKOM: Preminulo sedam pacijenata, a 121 osoba je novozaražena!
Bolnica, Foto: EPA / WALLACE WOON

loše

KORONA HARA REPUBLIKOM SRPSKOM: Preminulo sedam pacijenata, a 121 osoba je novozaražena!

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 50 muških i 71 ženskoj osobi

Objavljeno:

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testiran je 731 laboratorijski uzorak, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 121 osobe, a preminulo je sedam obolelih.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 50 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je osam mlađe, 59 srednje i 54 osobe starije životne dobi, piše Srpskainfo.

Prema mestu prebivališta, 16 osoba je iz Bijeljine, 13 iz Banjaluke, osam iz Kotor Varoša, po sedam iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Trebinja, šest iz Laktaša, pet iz Bileće, po četiri iz Pala, Ugljevika i Šamca, po tri iz Doboja, Zvornika, Prijedora, Prnjavora, Foče i Čelinca, po dve iz Gradiške, Modriče, Pelagićeva, Ribnika, Sokoca, Teslića i Šekovića i po jedna iz Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Milića, Novog Grada, Srpca i Srebrenice.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Gradiške, Vlasenice, Teslića i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.151 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.544 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.995 osoba, a testirano je ukupno 266.074 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 583 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 222, a u ostalim bolnicama 361. Na respiratoru je 58 osoba (25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 33 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.611 osobe, a nadzor je završen kod 184.903 osoba.

Bonus video:

01:39

KORONA I FIZIČKA AKTIVNOST: Virus izaziva ozbiljne kardiovaskularne smetnje, evo kako da se vratite u formu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.