KADA KREĆE PRIJAVA ZA 3.000 ZA VAKCINISANE? Poznati su svi detalji
Poznati su svi detalji, Foto: Aleksandra Čolić

PROVERITE

KADA KREĆE PRIJAVA ZA 3.000 ZA VAKCINISANE? Poznati su svi detalji

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je gostujući na RTS-u da prijava za pomoć od 3.000 dinara, građanima koji su primili vakcinu, startuje 1. juna

Objavljeno:

Svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani protiv COVID-a 19, ili do 31. maja prime makar jednu dozu bilo koje dostupne vakcine, stiču pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen do 20. juna. Penzionerima prijave nisu potrebne.

Procedura prijavljivanja biće ista kao za pomoć "30+30 evra", preko sajta Uprave za trezor. U narednim danima biće poznati svi detalji.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je gostujući na RTS-u da prijava za pomoć od 3.000 dinara, građanima koji su primili vakcinu, startuje 1. juna i trajaće do 15. juna.

"Ići će preko Uprave za trezor, isto kao za 30 evra, biće i kol-centar, izaći ćemo 1. juna sa brojem telefona i novim portalom koji pripremamo. Ko god primi makar jednu dozu vakcine do kraja maja, stiče pravo i za ovu pomoć. Važno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo potpuno otvorili ekonomiju", navodi ministar finansija.

Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije. Dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.