Dodika Amerikanci drže na vlasti u Srpskoj, nema ništa od raspada BiH: Šta vi kažete o ovoj tvrdnji?
Foto: Ap

nova teorija zavere?

Dodika Amerikanci drže na vlasti u Srpskoj, nema ništa od raspada BiH: Šta vi kažete o ovoj tvrdnji?

Da li se slažete?
Objavljeno:

Država je teritorijalno fragmentirana. Centrifugalne političke sile koje šefuju u Sarajevu, Banaluci i Zapadnom Mostaru vuku državu u različitim pravcima.

Dodik: Ne idite na protest u Sarajevo, nije bezbedno!

Pogubno je pritom što Sarajevo stvarno ne funkcioniše kao zajedničko političko središte države nego kao bošnjački politički centar koji zastupa parcijalne političke interese, ali se međunarodnoj javnosti uporno prikazuje kao jedini čuvar države.

Nije li zastrašujuće poznato zazvučala izjava generala Armije BiH Sefera Halilovića da Srbi mogu otići iz BiH, ali da neće sa sobom poneti ni delić zemlje? Nisu li generali JNA uoči ratova devedesetih godina poručivali Slovencima da mogu pokupiti prnje i otići iz Jugoslavije, ali da Maribor i Ljubljana ostaju u njoj?

I nisu li Hrvatima govorili da se mogu otcepiti od Jugoslavije, ali da će delovi Hrvatske koje oni smatraju srpskim ostati u njoj?

foto: ap

Ta umišljena pozicija gospodara cele zemlje, to prisvajanje ekskluzivnog prava vlasništva na nju, to tragično nerazumevanje kompleksnosti višenacionalnih državnih zajednica očito su svojstveni pripadnicima najbrojnije nacije – u Jugoslaviji Srbima, u BiH Bošnjacima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.