Dodika Amerikanci drže na vlasti u Srpskoj, nema ništa od raspada BiH: Šta vi kažete o ovoj tvrdnji?
Foto: Ap

nova teorija zavere?

Dodika Amerikanci drže na vlasti u Srpskoj, nema ništa od raspada BiH: Šta vi kažete o ovoj tvrdnji?

Da li se slažete?
Objavljeno:

Bosna je od Svetske banke dobila više pomoći po glavi stanovnika od bilo kog posleratnog društva. U zemlju su se slili desetine hiljada vojnih i civilnih “konsolidatora mira” i “graditelja demokratije”.

Bošnjaci neprestance ističu kako ih je Zapad ostavio na cedilu, kako mu nije stalo do Bosne i kako je Bosnu prodao. Prava je pak istina da bez Zapada, naročito SAD, BiH ne bi ni bilo.

Izetbegović i pre referenduma tražio da Dodik bude priveden!

Da Amerikanci nisu 1994. zavrnuli ruku Tuđmanu u Vašingtonu, a 1995. Miloševiću u Dejtonu kako bi svoje sunarodnike u BiH naterali da se “vrate” u raspadnutu BiH, politički izgled ovog dela Balkana danas bi izgledao drugačije.

Uz svu međunarodnu pomoć BiH nije ni dve decenije nakon završetka oružanih sukoba uspela da izgradi jake državne strukture.

foto: Fonetap

Nema snažne i verodostojne sudske vlasti. Jaka središnja državna uprava ili ne postoji ili je nedelotvorna. Ni u jednom se delu zemlje ne poštuju i ne sprovode zakoni i odluke najviših državnih tela – od parlamenta preko Veća ministara do Ustavnog suda – i nema načina da se sprovedu, osim silom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.