SLETELI SU: Dva američka helikoptera koji učestvuju u vežbi sa snagama BiH, spustili su se u Tuzlu!
Helikopter, Foto: Printscreen Youtube

tu su

SLETELI SU: Dva američka helikoptera koji učestvuju u vežbi sa snagama BiH, spustili su se u Tuzlu!

Na Dubravama su ih dočekali pripadnici 5. pešadijske brigade

Objavljeno:

Dva američka vojna helikoptera UH-60, koji će učestvovati u zejedničkoj vežbi "Brzi odgovor 21" sa vojskom BiH, sleteli su danas na aerodrom Dubrave kod Tuzle. Radi se o prethodnici od prva dva helikoptera UH-60 iz sastava brigade borbene avijacije 1. pešadijske divizije Kopnene vojske SAD stacioniranim u Poznanju u Poljskoj, prenosi Radio slobodna Evropa.

Na Dubravama su ih dočekali pripadnici 5. pešadijske brigade vojske BiH i osoblje Međunarodnog aerodroma Tuzla.Helikopteri UH-60 Blek Hok su letelice opšte namene i pre svega se koriste za prevoz vojnika i opreme.

Zajednička vežba "Brzi odgovor 21" ; trajaće od 17. maja do 2. juna. godine na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč kao i na lokaciji kasarne i aerodroma Dubrave kod Tuzle.

Posebna pažnja biće posvećena poštovanju epidemioloških mera zaštite učesnika vežbe od pandemije COVID-19, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Prv konvoj vojnih vozila Oružanih snaga SAD-a, koje će učestvovati u ovoj vežbi, ušao je u Bosnu i Hercegovinu ;21. aprila preko graničnog prelaza Gradiška.

Bonus video:

00:13

PARAGLAJDERISTA SE SRUŠIO! Gorska služba i vojska krenuli na Rtanj da ga spasu, stiže i helikopter (KURIR TV)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.