TUŽILAŠTVO BiH PREUZELO PREDMET DAVIDA DRAGIČEVIĆA IZ BANJALUKE: Počelo i suđenje policijskim inspektorima!
David Dragičević, Foto: Youtube printscreen

istražiće se

TUŽILAŠTVO BiH PREUZELO PREDMET DAVIDA DRAGIČEVIĆA IZ BANJALUKE: Počelo i suđenje policijskim inspektorima!

Podsećamo, David Dragičević je ubijen u martu 2018. godine

Objavljeno:

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je preuzelo predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se odnosi na istragu krivičnog dela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

- Tužilaštvo BiH, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istima u Tužilaštvu – navedeno je u saopštenju, prenosi Srpskainfo.

Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog dela i počinioca, te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, David Dragičević je ubijen u martu 2018. godine. Od tada do danas traje borba Pravde za Davida i njegovog oca Davora u traženju istine i dovođenja počinioca pred pravdu.

Za ovaj slučaj je čuo ceo svet. Članovi njegove porodice, prijatelji i građani Banjaluke su se skoro godinu i po dana okupljali u centru Banjaluke svaki dan u 18 časova na mirnim protestima tražeći istinu ko je ubio Davida.

Mnoge kontroverze su zabeležene u ovom slučaju, a počelo je i suđenje policijskim inspektorima zbog manjkavosti u radu na ovom predmetu.

Nakon lokalnih izbora u BiH, novi gradonačenlik Banjaluke Draško Stanivuković dozvolio je da se učesnici Pravde za Davida ponovno okupljaju četvrtkom na Trgu Krajine gde je postavljeno poznato “Davidovo srce”.

Bonus video:

01:23

Opasnost za volanom: Sve više vozača pod uticajem alkohola

(Espreso / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.