TRAŽITE UBICE, A NE SUDITE MAJCI: Majka DAVIDA DRAGIČEVIĆA pojavila se na sudu noseći sliku mrtvog sina
Suzana Radanović, Foto: Printscreen / Youtube

pravda za davida

TRAŽITE UBICE, A NE SUDITE MAJCI: Majka DAVIDA DRAGIČEVIĆA pojavila se na sudu noseći sliku mrtvog sina

Suzana Radanović, koja živi u Austriji, odazvala se pozivu i stigla u Banju Luku, a novinarima je kazala kako joj nije jasno zbog čega su je uopšte zvali

Objavljeno:

Suzana Radanović, majka mladića Davida Dragičevića koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u martu 2018., morala je da se pojavi pred sudom u tom gradu jer ju je policija prijavila zbog učestvovanja na protestima čiji je cilj bio da se natera pravosuđe da ubrza istragu i utvrdi ko je odgovoran za Davidovu smrt.

Osnovni sud u Banjoj Luci naložio je Radanović da se pojavi na ročištu zakazanom nakon što ju je policija prijavila za kršenje odredbi zakona o javnom redu i miru odnosno za "nepostupanje po policijskoj zapovedi", kada je 25. decembra prošle godine održan veliki protestni skup na kojemu su hiljade ljudi tražile da se utvrde sve činjenice vezane za Davidovu smrt i da se izreknu i kazne onima koji su za to odgovorni.

Suzana Radanović tada je s fotografijom svog sina stajala na središnjem gradskom trgu pred kordonom teško naoružanih policajaca i ponavljala kako traži istinu o smrti svog sina.

foto: Facebook printscreen

Nakon toga je zaradila krivičnu prijavu zbog koje je i pozvana pred sud, ali prvo je ročište prekinuto jer je advokat zatražio izuzeće policajca koji je trebao svjedočiti protiv Radanović. Kazao je kako sumnja u njegovu nepristranost jer je bio direktan učesnik naguravanja s drugim demonstrantima pa je u jednom trenutku posegnuo i za pištoljem kako bi na njih pucao.

Suzana Radanović, koja živi u Austriji, odazvala se pozivu i stigla u Banju Luku, a novinarima je kazala kako joj nije jasno zbog čega su je uopšte zvali istaknuvši kako je u sudnicu ušla ponovno noseći fotografiju svog sina koju je imala u rukama i u decembru prošle godine.

- Izdržavam dvoje dece, treće ste mi ubili. Tražite ubice, a ne sudite majci - bila je poruka Suzane Radanović pravosudnim telima.

Dodala je i kako nije sigurna da će uopšte više dolaziti u Banju Luku na sudska ročišta.

Istraga o smrti Davida Dragičevića, koju Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci tretira kao slučaj ubistva, vodi se već godinu i po, no do sada nije dala nikakve rezultate.

Davidovi roditelji Suzana i Davor tvrde kako je u smrt njihova sina umiješana i lokalna policija koja slučaj pokušava zataškati pa se stoga istraga ovoliko rasteže.

U znak protesta su i posmrtne ostatke svog sina ekshumirali s groblja u Banjoj Luci i ponovno ih pokopali u Austriji. Traže da istragu preuzme Tužiteljstvo BiH, kao u slučaju Dženana Memića, mladića koji je smrtno stradao u Sarajevu 2016., a sarajevsko županijsko tužilaštvo godinama nije bilo u stanju da reši taj slučaj pa ga je pre dva meseca preuzelo državno pravosuđe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.