EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIH: Narednih sedam dana POLICIJSKI ČAS od 21 do 5 sati
Policijski čas, Foto: Printscreen

bosna i hercegovina

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIH: Narednih sedam dana POLICIJSKI ČAS od 21 do 5 sati

Odluka će ostati na snazi najmanje do četvrtka, kada će u Vladi FBiH biti ponovo razmotrena

Objavljeno:

Krizni štab Ministarstva zdravlja Federacije BiH procenio je danas da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i preporučio da policijski čas i tokom narednih sedam dana bude od 21 do pet sati.

Krizni štab FBiH je na današnjem sastanku doneo preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja ni tokom ramazana koji je počeo sinoć i trajaće do 13. maja.

Kako piše portal Kliks, posle jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa kantonalnim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom štabu da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mera, odnosno da policijski čas bude pomeren sa 21 na 23 sata.

Ideja je nastala nakon što su u Kantonu Sarajevo ove sedmice relaksirane mere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, ali je ta odluka doneta s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitalizovanih u kantonu.

Zahtev za relaksaciju mere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali, kako navodi portal, brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Kantonu Sarajevo.

Odluka će ostati na snazi najmanje do četvrtka, kada će u Vladi FBiH biti ponovo razmotrena.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.