NEMA ŠALE: Krizni štab Federacije BiH predložio da POLICIJSKI ČAS ostane od 21 čas, čeka se odluka Vlade
BIH, Foto: Profimedia

BIH

NEMA ŠALE: Krizni štab Federacije BiH predložio da POLICIJSKI ČAS ostane od 21 čas, čeka se odluka Vlade

Zahtev za relaksaciju mere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri

Objavljeno:

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku doneo preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja u vreme ramazana.

Nakon jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa kantonalnim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mera, odnosno da policijski sat bude pomeren sa 21 na 23 časa.

Do ove ideje je došlo nakon što su u Kantonu Sarajevo ove sedmice relaksirane mere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, no ta je odluka donesena s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitalizovanih u kantonu.

Zahtev za relaksaciju mere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Kantonu Sarajevo.

Ranije je donesena odluka da se ujednači policijski sat u celom entitetu, a tako bi trebalo ostati najmanje do četvrtka kada će u Vladi FBiH biti održan sastanak, piše Klix.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.