MILORAD DODIK OTVORENO O DEJTONU 2: Bošnjačka strana "DOBILA PO NOSU"!
Milorad Dodik, Foto: Profimedia

da se zna samo

MILORAD DODIK OTVORENO O DEJTONU 2: Bošnjačka strana "DOBILA PO NOSU"!

Rečeno je da SAD ili Zapad ništa neće menjati

Objavljeno:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je američki državni sekretar Entoni Blinken jasno u pismu članovima Predsedništva naveo da nema priče o Dejtonu 2, što su govorili bošnjački političari, odnosno očekivali da će neko u BiH nešto nametnuti.

"Rečeno je da SAD ili Zapad ništa neće menjati, nego da to treba da urade lideri u BiH, što je logično", izjavio je Dodik novinarima u Laktašima.

Ocenio je da je bošnjačka strana "dobila po nosu" jer iluzorno očekuje da će za njih neko nešto uraditi u BiH.

"Pozivam ih da razgovaramo i postignemo održiv dogovor koji će biti u interesu svih, a ne da se odgađanjem rešavanja problema situacija pokušava predstaviti što gorom", kazao je Dodik.

Naglalsio je da nema šanse da se u BiH bilo šta promeni na štetu Republike Srpske i da ne postoji mogućnost da budu prenesene nadležnosti na nivo BiH.

"Tema je - kako vratiti otete nadležnosti Republici Srpskoj. Problem u FBiH se pokušava rešiti preko Republike Srpske, što je nedopustivo", naveo je Dodik.

Podsetio je da Srpska ima stav o rešavanju pitanja "Sejdić-Finci", a to je da treba da se dogovore u FBiH.

"Oni su nesposobni da to reše. Kada dogovore kako birati bošnjačkog i hrvatsakog člana Predsedništva videćemo šta treba da se menja u Izbornom zakonu BiH", zaključio je Dodik, prenela je Srna.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken u pismu članovima Predsedništva BiH naveo je da je Dejtonski sporazum stvorio čvrst temelj na kojem je bilo moguće izgraditi BiH i istakao da se raduje radu sa vlastima u BiH, kako bi se "produbilo partnerstvo i pronašli zajednički interesi".

Bonus video:

02:00

MILISAV PAJIĆ: Od izbora prištinske vlasti zavisi da li će kršiti Vašingtonski sporazum! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.