Halilović: Rat provociraju oni koji traže otcepljenje i koji ne poštuju BiH!
Foto: Printscreen / N1

OSUO PO VUČIĆU I DAČIĆU

Halilović: Rat provociraju oni koji traže otcepljenje i koji ne poštuju BiH!

General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović je nakon burnih reakcija srpskih zvaničnika za N1 pokušao da objasni svoju izjavu, ali i izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje kaže da su poslednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru
Objavljeno: 22:35h

Šef srpske diplomatije Ivica Dačič Halilovićeve navode smatra najvećom pretnjom po mir i stabilnost u regionu, i dodaje da je referendum izgovor za nameru da se ratom uništi Republika Srpska.

foto: Fonet

- Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol Bakira Izetbegovića. Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da Republika Srpska ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani - naveo je Dačić u saopštenju.

Poznavaoci prilika u BiH poručuju da lideri pojedninih stranaka plaše narod ratom i da takva retorika nije iznenađenje pred nastupajuće lokalne izbore.

- On je beznačajan i ne bi ga uopšte trebalo ni komentarisati. Ja lično nisam zabrinut, to su pusti ratni snovi Bošnjaka. Kao što sam rekao nisam zabrinut, i ne vidim razloga zašto bih otkazao put u Moskvu - rekao je Dodik.

(Espreso.co.rs / N1)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.